GDJE ZA VIKEND?

Waldinger u Osijeku, gdje odnedavno kuha Goran Kočiš, nudi ručak u sljedovima po dosta pristupačnim cijenama

Tražite li ideju za ručak u Osijeku, a baš vam se jede nešto drugačije, ovo bi vas moglo zanimati

Kada su nedavno objavili vijest da kuhinju osječkog hotela Waldinger preuzima Goran Kočiš, chef koji je zagrebačkom Noelu svojevremeno donio prvu Michelinovu zvjezdicu, iz istog su tog hotela najavili i promjenu jelovnika. Tako su se ovih dana iz Waldingera pohvalili prilično zanimljivim kombinacijama, koje se mogu kušati samostalno ili u sklopu degustacijskog menija.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Na meniju koji je sastavio Kočiš nalazi se nekoliko hladnih i toplih predjela, od dalmatinskog pršuta s burratom i humusom, tatarskog bifteka s prepeličjim jajem i tlačenice od svinjskog obraza do rižota s hobotnicom i agrumima, raviola s mladim kozjim sirom i fettuccina s kozicama. Zatim je tu i bistra juha od goveđeg krepa i krem juha od špinata, dok se među glavnim jelima ističu pačja prsa s korabicom i shiitake gljivama, glazirani juneći obrazi s pireom sa smeđim maslacem i porilukom iz ugljena, štrudla od soma i file smuđa s batatom i lećom. Od deserata, među ostalim, nude i šnenokle na malo drugačiji način.

Neka od ovih jela nalaze se i u degustacijskom meniju koji će vas, za pet sljedova, uz pozdrav iz kuhinje i petit four, koštati 55 eura, što nam se čini prilično prihvatljivim. Cijeli meni možete pogledati ovdje.

image
Waldinger.hr Instagram/

Prošlog vikenda primijetili smo i da Waldinger nudi vikend meni po cijeni od 39 eura po osobi, a podrazumijeva juhu, predjelo, glavno jelo i desert.

Ne možemo ne primijetiti i da se chef Kočiš u ovom angažmanu ne fokusira toliko na lokalne namirnice, već u kuhinji Waldingera priprema jela koja bi se mogla svidjeti široj publici. Osim riječne ribe te pokojeg mesnog jela, uglavnom sva ostala inspirirana su ili mediteranskom ili nekom od inozemnih kuhinja koje, zapravo, u ovom dijelu Slavonije i nisu toliko zastupljene. Pa, u slučaju da se za kakvu posebnu priliku želite počastiti malo drugačijim jelima, razmislite o odlasku na ručak upravo u Waldinger.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:31