Uskoro u Rovinju

WFF otvaraju dva mlada, ali iskusna chefa: Matija Bogdan i Ante Udovičić otkrivaju je li se mučenje isplatilo

Matija Bogdan i Ante Udovičić

 Press
Za manje od mjesec dana Rovinj postaje središte gastronomske scene, doznali smo što nas sve očekuje

Rovinjska Stara tvornica duhana od 19. do 21. travnja postat će se gastronomsko središte regije gdje će se okupiti svi kojima su hrana i piće - poziv, posao ili strast. Festival je to na kojem se otvaraju važne teme ugostiteljske i gastronomske scene, susreću domaći i svjetski chefovi, okupljaju sve industrije koja je hrana sastavni dio, te uživaju svi oni koji na jednom mjestu vole dobru hranu i još bolju zabavu. Ovogodišnji program festivala najavljuje brojna domaća i svjetska imena, od chefova do stručnjaka iz raznih područja.

image

Matija Bogdan

Ustupljena fotografija

Ovogodišnji Weekend Food Festival otvorit će dva mlada hrvatska chefa koji su svoje vještine brusili na praksama u nekim od najpoznatijih svjetskih restorana, Matija Bogdan i Ante Udovičić, a nakon njih važno pitanje Ide li gastronomska scena nizbrdo postavit će se chefu Davidu Skoki, vlasnici restoran Tač, Vesni Miletić te Hrvoju Zirovjeviću, chefu splitskog Dvora.

image

Ante Udovičić

Press

U Rovinj stiže i Paul Ivić, austrijski chef hrvatskih korijena, čiji bistro Tian u Beču nosi zelenu Michelin zvjezdicu koja se dodjeljuje vegetarijanskim i veganskim restoranima. Uz Ivića, nastupit će i Maistrin korporativni kulinarski direktor Jeffrey Vella, te kolumbijski chef sa slovenskom adresom Leonardo Fonseca.

image

Hrvoje Zirojević

Press

S obzirom na svoj regionalni značaj, Weekend Food Festival odgovorit će i na pitanja Zašto Slovenci to rade bolje, te kako je Fenomen Beograda postao poznat u regiji, ali i šire. Tema koja će zasigurno potaknuti diskusiju publike je Njegovo veličanstvo konobar, na kojoj će uz Matu Jankovića pitanja o statusu i budućnosti ovog zanimanja odgovoriti dekan Aspire Alen Jerkunica, Ivan Jug iz Noela, jedan od najpriznatijih sommeliera u Hrvatskoj te Davor Bienenfeld, vlasnik Izakaye koji će ujedno demistifiscirati zašto su azijski restorani toliko popularni.

image

Paul Ivić

Press/Junge Zwiebel

Kao i prijašnjih godina, program Weekend Food Festivala, osim predavanja i panela, ima i brojne showcooking i masterclass radionice, pa će posjetitelji o tome slušati i kušati vrhunske šampanjce, autentični istarski ocat, vina..., ali i degustirati maslinova ulja s jednom od najboljih regionalnih stručnjakinja Mariom Paolom Gabussi.

image

Mate Janković

Press

Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je i na Weekend Food Marketu koji će tijekom ova tri dana biti otvoren za sve posjetitelje koji žele uživati u lokalnim specijalitetima i autohtonim jelima, ali i dobroj zabavi. Po prvi puta na Weekend Food Festival dolaze Ante Pižić i Alen Bibich koji će pripremati autentičan skradinski rižot. Organizatori najavljuju i Istarski party uz Alena Vitasovića, dok će u subotu nastupiti Neno Belan. Ipak, svi oni koji žele slušati predavanja i sudjelovati na masterclassovima i showcooking radionicama trebat će festivalske kotizacije koje su dostupne na web stranicama Festivala.

image
Press

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je Maistra. Cijeli program potražite na službenim stranicama Weekend Food Festivala, a sve novosti možete pratiti i na službenom Facebook i Instagram kanalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 10:25