World Wine Guys: svijet je spreman za malvaziju

Svjetski znani vinski dvojac, Mike DeSimone i Jeff Jenssen, poznatiji kao World Wine Guys gosti su 24. Vegeta Croatia Opena. Na svom trećem posjetu Istri, imali su priliku svjedočiti razvoju vinske i gastronomske ponude Istre. Na turniru prezentirali su svoju knjigu Wines of the Southern Hemisphere: The Compelete Guide, za koju su dobili i Gourmand International Award za najbolju knjigu o vinu u SAD-u za 2012.

Na predstavljanju svoje nagrađene knjige, autori su se osvrnuli na svoja proputovanja kroz vinograde Australije, Novog Zelanda, Južne Afrike, Argentine, Čilea, Brazila i Urugvaja. Posebno su naznačili vrhunske vinare Novog Zelanda od kojih su mnogi podrijetlom iz Hrvatske. Svoja iskustva iz takozvanih vinskih zemalja Novog svijeta usporedili su s vinskom scenom Hrvatske. Istaknuli su kako su trenutni svjetski trend svježa, aromatična bijela vina te da ga izvrsno prate domaće graševine, sauvignoni, a posebice malvazije. Za svježe malvazije istaknuli su kako su već sada spremne za osvajanje globalnog tržišta, posebice zbog toga što savršeno prate jela od plodova mora.

World Wine Guys inače su urednici u jednom od najznačajnijih vinskih magazina, Wine Enthusiastu te autori na The Huffington Postu. O njihovoj popularnosti svjedoče gostovanja na The TODAY Showu, The Martha Stewart Showu, Better TV-u, te na televizijskim mrežama poput CBS, FOX i NBC. DeSimone i Jenssen su autori još nekih bestsellera poput Fire Island Cookbook, u kojem su prvi puta predlagali hrvatska vina uz recepte za međunarodnu izdavačku kuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 14:45