SAVRŠEN POKLON

Yotam Ottolenghi slavi 20 godina karijere, dizajnirao je divne limene kutije punjene želeima, čokoladama i keksima

 Yotam Ottolenghi
Popularni kuhar podrijetlom iz Izraela već dva desetljeća radi na brojnim gastronomskim projektima

Yotam Ottolenghi, slavni britanski chef rodom iz Izraela, ove godine slavi 20. obljetnicu postojanja svog brenda, a tim je povodom na tržište izbacio i limitiranu kolekciju proizvoda koje će obožavatelji njegova lika i djela razgrabiti za čas. Kuhar koji je svijet osvojio svojim eklektičnim pristupom hrani nadahnutim Bliskim istokom danas ima pravo gastronomsko carstvo koje broji nekoliko restorana i trgovina, brojne kulinarske projekte i cijeli niz kvalitetnih naslova koje gurmani diljem svijeta s ponosom drže na svojim policama.

image
Instagram profil Yotam Ottolenghi
image
Yotam Ottolenghi

Prvi projekt u sklopu brenda Ottolenghi bio je mali dućan s delikatesama u Notting Hillu u Londonu, a otvorili su ga 2003. godine Yotam Ottolenghi, Noam Bar i Sami Tamimi. Trgovina je preko noći postigla uspjeh. Nekoliko godina kasnije, točnije 2008. objavljena je i prva Ottolenghijeva kuharica. Ottolenghi je danas prepoznatljiv brend, na društvenim mrežama njegov profil broji preko 2,3 milijuna pratitelja, a njegovi restorani obavezno su odredište za ljubitelje hrane diljem svijeta.

image
Yotam Ottolenghi
image
Yotam Ottolenghi

Osim posebno dizajnirane platnene torbe, krpe i slatkiša, povodom ove okrugle obljetnice preko službene stranice Yotama Ottolenghija možete naručiti i košare pune slanih i slatkih proizvoda, kao i dopadljivu limenu kutiju za čuvanje hrane. Njena se cijena kreće od 35 funti, ako je naručujete praznu, pa do 50 funti ako na vašu adresu dolazi puna slatkiša kao što su keksi od bijele čokolade, truffles praline od čokolade sa sušenom limetom i želei od jagoda i filipinske limete. Prijedlog njegovog tima jest da se kutija koristi za prijenos hrane za piknik, iako nas ne bi iznenadilo da na kraju u njoj završi - pribor za šivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:26