NOVO MJESTO

YUM PASTRY SHOP: Šibenska kapa kao kolač od čokoladnog moussea i kandirane naranče u novoj slastičarnici!

 Yum Facebook page
Najprodavaniji je kolač onaj u obliku šibenske kape, a sastoji se od čokoladnog moussea, želea od naranče s komadićima kandirane naranče te hrskavog krokanta od badema

Danas mi ideje za recepte dolaze u naletu inspiracije, ali nakon godina učenja, prakse, osmišljavanja i istraživanja. Budući da sam samouka i iza sebe nemam slastičarsku i kulinarsku profesionalnu podlogu, sve sam recepte osmišljavala testirajući okuse i isprobavajući razne kombinacije. Gledajući sve te prekrasne kreacije poznatih slastičara diljem svijeta i njihova remek-djela, znala sam da je to ono što želim, što me zanima i ispunjava, i to me guralo naprijed da se usavršim do te mjere da sama spoznam što i kako spojiti da bi se dobio dobar konačan proizvod. Što se tiče inspiracije, crpim je gdje god stignem, od ljudi, iz prirode, kao, naravno, i na internetu. Postoji mnogo slastičara kojima se divim i nadam se da ću jednog dana i sama biti inspiracija nekome kao što su oni meni - rekla nam je Antonija Drezga koja je s partnerom, Aleksejom Klarićem, nedavno u Šibeniku otvorila slastičarnicu YUM Pastry Shop.

Yum Facebook page

Yum Facebook page

Već sam interijer (za čije je uređenje zaslužna vlasnica te, kako kaže, i “dobri ljudi oko nje”) daje naslutiti da se ovdje jedu dobre slastice. U ponudi ih je osam, od moussea od limuna i ljubičice do curda marelice s kremom od karamele i biskvitom s vanilijom. Trenutno iz vitrina prvi nestaje kolač u obliku šibenske kape, a sastoji se od čokoladnog moussea, želea od naranče s komadićima kandirane naranče te hrskavog krokanta od badema. U YUM-u se mogu popiti jako dobro kava, svježe cijeđeni sokovi i čaj te nazdraviti probranim pićima.

Yum Facebook page

Yum Facebook page

- YUM je osmišljen kao mali obiteljski biznis. Budući da se svaki kolač priprema ručno i vješto, dnevna je ponuda ograničena. Naime, proizvodnja se svodi na samo dvije ruke - rekla nam je, sa skromnim smiješkom, Drezga.

Yum Facebook page

- Plan nam je bio stvoriti slatki kutak modernijeg pristupa slastičarske ponude u gradu, stvoriti prijateljski i domaći ambijent u kojem ćemo imati prilike podijeliti svoju strast i ljubav prema slatkom s brojnim ljubiteljima slastica. Misija nam je bila svojem gradu dati nešto novo i drugačije, pa time utjecati na razvoj njegove ponude, privlačnosti i ljepote. Na gostima je da procijene jesmo li uspjeli - zaključila je.

Yum Facebook page

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:53