DOBAR KOMAD MESA

Za desetak minuta pripremite sočne teškaše poput filea jelena, svinjskih rebarca i pulled porka

 Mario Kučera
Nikola Božić, vlasnik Đurine Hiže i mobilnog branda Reshetka, u proljetnom lockdownu osmislio program Deda ide po svetu.

Nikola je od proljeća prešao 100.000 kilometara, no osim dostave proizvoda velika mu je želja i educirati ljude o pripremi mesa. Zato njegovi kupci dobivaju i mnoštvo usmenih savjeta za kvalitetnu pripremu, a rado će podijeliti i poneki trik.

image
Mario Kučera

U blagdanskom vremenu bazirao se na mesu koje se sporo termički obrađuje na temperaturi od oko 100°C. Budući da se dostavom gotove hrane gubi dio kvalitete, Nikola se odlučio za dostavu polugotovih, vakumiranih proizvoda. Možete ih dovršiti kod kuće za svega 10 minuta, samo ih je potrebno zagrijati u pećnici, na tavi ili na grillu. U ponudi se nalaze svinjska rebrica, pulled pork i janjeće koljenice - sve spravljeno u smokeru, a u pripremi su i juneća rebra (short ribs). Od novijih proizvoda valja istaknuti vakumirane pakete pulled porka pakiranih po 500 g naziva Raščehjena gujda.

Nikola Božić odnedavno je i gost predavač visoke škole Aspirastudentima treće godine programa Gastronomija, a u okviru modula Kuhinje Svijeta prenosi svoje znanje o street foodu. Otkrio je i novi interes za dimljenu hranu, a puno mu pomaže i Peter Hajdu, slovenski pit master i međunarodni sudac na svjetskim barbeque natjecanjima, čijim bi stopama želio i sam krenuti.

image
Mario Kučera

Sve informacije o mjestima dostave navedenih prefinoća, no i burgera i ostale ponude, možete pogledati na Facebook stranici Đurine hiže, ili poslati svoj upit na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 05:11