MILIJUNSKA KAZNA

Za sve je kriv Pandoro: najpopularnija talijanska influencerica pod istragom zbog božićnog kolača

 Alessandro Bremec/nurphoto/Shutterstock
Chiara Ferragni, koju na Instagram profilu prati gotovo 30 milijuna ljudi, pojavila se na pakiranju Baloccova Pandora, a zatim je sve preraslo u skandal...

Svakome tko imalo prati influencersku svjetsku scenu, ime Chiara Ferragni itekako je poznato. Riječ je, naime, o najpoznatijoj talijanskoj influenserici s čak 29,5 milijuna pratitelja samo na Instagramu, osnivačici Chiara Ferragni branda i ambasadorici velikog broja poznatih brendova kao što su Coca Cola, Nespresso, Bulgari, Pantene. Ferragni je na sceni već godinama pa je njezine fanove posebno iznenadio skandal usred kojeg se ova sada već iskusna influencerica nedavno našla i štetu kojeg još uvijek popravlja.

image
Miguel Medina/Afp

Ferragni je, naime, još 2022. godine potpisala ugovor s Baloccom, poznatim talijanskim proizvođačem slastica kao što su piškote, različiti wafli i - Pandoro. Ideja je bila staviti njezino ime na njihovo prepoznatljivo pakiranje Pandora, prodavati ga po tri puta većoj cijeni (9 eura) a zatim će Ferragni, kako je obećala, dio od prodaje slatkog blagdanskog kolača, donirati u humanitarne svrhe, i to pedijatrijskoj bolnici u Torinu.

Balocco je velika, poznata talijanska prehrambena tvrtka sa sjedištem u Fossanu. Osnovana je još davne 1927., a najpoznatiji su po proizvodnji različitih keksa. Također, tvrtka izvozi proizvode u oko 30 zemalja i nudi usluge proizvodnje pod privatnom markom. Neki od njihovih proizvoda mogu se kupiti i u hrvatskim supermarketima.

Kako se Pandoro našao u središtu skandala? Nakon što je cijela akcija završila, oglasili su se iz ranije spomenute bolnice i obznanili kako nisu primili baš nikakvu donaciju od Chiare Ferragni, ali kako su još prije početka cijele akcije primili donaciju od 50 tisuća eura od samog brenda Balocco.

Nakon što je utvrđeno da su kupci lažno navedeni da će njihova kupnja posebno dizajniranog Pandora pomoći bolnici u Torinu, a Chiara Ferragni od prodaje zaradila više od milijun eura, poznata influencerica našla se pod istragom. Kažnjena je s više od milijun eura, dok je Balocco tvrtka kažnjena s 420 tisuća eura. Ferragni se nakon cijelog skandala isključila s društvenih mreža, a potom se putem videa objavljenog na Instagramu obratila svojim pratiteljima s isprikom i pojasnila kako je došlo do greške u komunikaciji te kako će novac bolnici donirati naknadno. Također, dodala je, ukoliko joj smanje kaznu, i taj će novac donirati bolnici u Torinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:02