NOVO MJESTO

ZA SVE LJUBITELJE AZIJSKIH JELA: Na sushi, miso juhu i havajski poke ne morate ići dalje od zagrebačkog Europskog trga!

Zagrebačka scena restorana koji nude azijska jela sve je bogatija, a znanje publike o tome kakav mora biti dobar sushi ili nigiri, na svu sreću, sve je temeljitije, pa mjesta s lošom ponudom ili mjesta koja ne poštuju pravilo svježih i kvalitetnih namirnica ne ostaju dugo otvorena.

To sigurno neće biti slučaj s Franko's Street Barom koji se nedavno otvorio u prostoru nekad omiljenog kafića Corner. Da onima koji će se prvi put uputiti u restoran bude lakše - radi se o zagrebačkom Europskom trgu, konkretnije ulici Augusta Cesarca 4, ali u dvorišnom prostoru.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Za jelovnik sastavljen od nigirija, uramakija (rolice u brojnim varijantama), hosomakija, sahimija, ali i miso juhe, tuna pokea te otoro tatakija zaslužni su chef konzultant Vid Nikolić i chef Goran Kunce.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Nastojimo što više upotrebljavati domaće namirnice. Najprije, tu je najkvalitetnija jadranska kali tuna, otoro, odnosno masnija potrbušina i makami - leđni dio, potom nabavljamo jadranske kozice ulovljene u Kvarnerskom području, jadranski brancin, nudimo meso domaćeg goveda, a uskoro u jelovnik uvodimo i jela s jadranskim škampima, crnom slavonskom svinjom... - ispričao nam je chef Goran Kunce, koji je karijeru započeo u restoranu Bota Šare, kratko vrijeme radio je u zagrebačkom bistrou Pod Zidom, a potom dvije godine u lošinjskom restoranu Matsunoki.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Restoran Franko's Street Bar vrlo je dinamično mjesto, gdje se u jutarnjim satima piju čaj i kava uz novu posebnu ponudu sendviča, već od sredine dana pristižu ljubitelji azijske kuhinje, a u kasnim večernjim satima, pogotovo vikendom, uz bar na katu može se uživati u dobrim pićima i kvalitetnoj glazbi.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Vinska karta zadovoljit će i one probirljivije sa 16 etiketa bijelih i 11 etiketa crnih vina, a uz ukusne zalogaje azijske kuhinje može se naručiti i vino na čaše - od devet etiketa bijelih i pet crnih vina, te pjenušci i šampanjci poput Larmandier Berniera.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Na upit o desertima chef Kunce je malo uzdahnuo: - Znate, san svakog chefa je sve imati svoje, proizvoditi svoje, domaće... ali idemo malo po malo. A što se tiče deserta, preporučujem ih jer ih nabavljamo od Roberta Hromalića iz Le Kolača. Prva ozbiljnija promjena, odnosno nadopuna menija dogodit će se nakon Valentinova.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Naime, tada otvaramo terasu s kuhinjom, da malo zamiriši... Imat ćemo vanjsku kuhinju u kojoj ćemo pred gostima, kao što radimo i jela iz sadašnjeg menija, raditi wok i različite varijante spring rolica - nadodao je chef Kunce slažući poke od tune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:47