SJAJNA IDEJA

Za vikend otputujte, na tren zaboravite na probleme i uživajte u dojmljivim gastronomskim ikonama

Naslovna fotografija
 Terroir Mediteranean/
"Terroir Mediterranean" pršti zanimljivim kulinarskim predavanjima. Čitatelji Dobre hrane mogu biti dio toga po povlaštenoj cijeni.

Mogli biste nadolazeći vikend otputovati u Francusku. Ili možda u Italiju ili Grčku. Jednako dobro zvuči nam ideja da barem na dva dana zaboravimo na globalnu pandemiju i zaputimo se u Tunis, Izrael, Cipar ili Maroko. Putovanje je moguće realizirati 21. i 22. studenog putem virtualne konferencije "Terroir Mediterranean" koja okuplja istaknute chefove i stručnjake iz cijelog svijeta. Oni će tijekom ovog vikenda razgovarati na temu gastronomskih kultura spomenutih zemalja slaveći tradiciju, tehniku, autohtone kuhinje istovremeno ističući lokalne proizvođače hrane.

Program ove virtualne konferencije vrlo je šarolik. Chef Lucas Humer posjetit će glasovitog napolitanskog pizzaiola koji živi u Berlinu i otkriti nam tajne najbolje talijanske pizze. U ovo predblagdansko vrijeme, korisno je naučiti kako se radi panettone, a sve o tome reći će kanadski chef Matthew Duffy.

U dva dana progovorit će se i o samom terroiru Mediterana, a jedan od panelista su jedna od najboljih chefica na svijetu Ana Roš, dok je među panelistima i hrvatski gastronomski stručnjak Hrvoje Petrić. Osim toga, nemamo često prilike čuti analize gastronomije neke zemlje s antropološkog aspekta. Tako će turska stručnjakinja inače kulinarska antropologinja proniknuti u antropološko viđenje gastronomije, a uskoro vam donosimo i ekskluzivan intervju s Charlotte Horton, bivšom novinarkom Voguea koja je odlučila kupiti ruševni dvorac u Toskani, a o njezinom pothvatu pisali su brojni istaknuti mediji uključujući i New York Times.

Cijeli program možete pronaći ovdje. Dva dana ispunjena zanimljivim predavanjima, virtualnim kuhanjem i degustacijama vina čini se kao sjajna ideja kako na tren otputovati i uživati u gastronomskim poslasticama.

Cijena "ulaznice" je 50 eura, no za čitatelje Dobre hrane, moguće je iskoristiti 50% popusta, a dostupne su ovdje (gdje možete pregledati i sam program predavanja).

Projekt organizira Terroir Hospitality - organizacija koja mijenja globalne prehrambene sustave kroz gastrodiplomaciju- dajući kuharima, proizvođačima, restoranima i istaknutim protagonistima gastro industrije cijenjenu platformu putem koje se mogu povezati, učiti i komunicirati unutar vlastite industrije i zajednice, kao i drugih širom svijeta.

Gastrodiplomacija je utemeljena u uvjerenju da je hrana jedan od najjedinstvenijih načina komunikacije. Hrana je uvijek igrala značajnu ulogu u oblikovanju svijeta, stvaranju trgovačkih puteva, raspodjeli ekonomske i političke moći koje su činile osnovu mnogih modernih nacija. Ispitujući osobine pojednih zemalja i kultura kroz jedinstvene programe učenja, Terroir stvara međunarodna izaslanstva zagovornika kulinarstva koja svoja iskustva i duboko opipljivu novootkrivenu komunikaciju prenose publici širom svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:14