GDJE ZA VIKEND?

Zaboravite na sve, spakirajte se i otputujte na sunčani Kvarner, evo gdje možete sjajno jesti

JRE Hrvatska

 Jre Hrvatska/
U tijeku je manifestacija JRE Passion Week, nakon Kvarnera, isprobajte gastronomsku priču ponajboljih restorana u zemlji za 350 kuna

Kako vam zvuči ideja da ovog vikenda pobjegnete od svega i svih na prelijepi Kvarner čvrsto držeći za ruku vama najbitniju osobu? Toj romantičnoj ideji pridodajte i vizuru pitoreskne vološćanske vale u kojoj na sunčanoj terasi uz more uživate u specijalitetima koje teško možete reproducirati kod kuće. Dobra vijest je da je upravo u tijeku manifestacija JRE Passion week by Mastercard gdje za 350 kuna po osobi uživate u tri slijeda koja spremaju kuhari ponajboljih hrvatskih restorana.

Manifestacija je započela s prvim danom proljeća, a u kultnom Plavom podrumu traje do kraja tjedna, 27. ožujka. U sljedećem tjednu, od 28.3 do 4.4 imate prilike isprobati nove delicije po istoj cijeni u restoranima Villa Ariston, Foša i San Rocco. U nadolazećim tjednima manifestacija se seli i u druge renomirane restorane, a sve datume i popis restorana možete pronaći na kraju članka.

image

JRE Hrvatska

Jre Hrvatska/
image

JRE Hrvatska

Jre Hrvatska/
image

JRE Hrvatska

Jre Hrvatska/

No, vratimo se ideji romantičnog vikenda na Kvarneru i proslavi proljeća uz more. Dakle, destinacija je Plavi podrum gdje ovog vikenda možete uživati u jednom pomalo zaboravljenom jelu, božanstvenom fileu plemenite ribe u krusti od orašastih plodova sa ribljim fondom, crnim aiolijem te karfiolom. Za kraj, gotovo premijerno možete isprobati novi desert od bijele čokolade i egzotičnog voća koji izgledom podsjeća na deserte iz pariških kavana.

image

Berisalava Picek

Berisalava Picek/

Zaboravljeno jelo koje smo vam spomenuli je moderna interpretacija štoklja, odnosno sušene hobotnice. Ovo je tradicionalno jelo otoka Raba, a tradicionalno se priprema tako da se svježa hobotnica suši na buri i najčešće se jede u formi obogate fritaje. U Plavom podrumu je pripremaju s poširanim jajem, pjenicom od krumpira, ribanim dehidriranim žumanjkom, prahom od crnih maslina, maslinovim uljem te crni tartufom. Iako je hrana u Plavom podrumu doista ukusna, a ambijent vološćanske vale romantičan, ono najbolje u Plavom podrumu ipak je servis u što ćete se uvjeriti sami kad ih posjetite. Rijetko tko može nadmašiti savršene ugostiteljske vještine Daniele Kramarić i njezina tima. Ona je srčana, ali odmjerena, zna pogoditi vino koje obožavaš uz tek dvije spomenute riječi, a u tome je slijedi i njezin tim. Njihova vinska karta je iznimna, što ne čudi s obzirom na to da je Daniela iskusna sommelierka, a nagrađeni su kao restoran s najboljom vinskom kartom po izboru Dobrih restorana od strane sommeliera.

image

Berisalava Picek

Berisalava Picek/

Jedan od glavnih postulata udruženja JRE je edukacija novih generacija i istinskih zaljubljenika u gastronomiju. Stoga su tako i formirali cijene posebnog Passion Week jelovnik, kako bi kroz putovanje od tri slijeda gosti mogli doživjeti iskustvo u vrhunskom restoranu. Prilikom rezervacije stola dovoljno je napomenuti kako uzimate meni Passion Weeka, a plaćanje je moguće samo Mastercard® karticama. Ova lijepa manifestacija traje do svibnja, a zatim će jesenski ciklus trajati od početka listopada do sredine studenog. Sve dodatne informacije moguće je pronaći na službenim stranicama JRE Hrvatska.

Na vama je samo da pregledate slobodne dane na svojim pametnim telefonima i čvrsto odlučite uživati. Sljedećeg tjedna možete istražiti istarsku gastronomsku priču u restoranu San Rocco, zaputiti se južnije do Zadra i uživati u restoranu Foša, a dobra je ideja ponoviti i odlazak na Kvarner kad možete iskusiti bajkovito okruženje opatijske Ville Ariston. Na društvenim mrežama restorana objavljivat će menije kreirane posebno za ovu priliku.

Ožujak

21.3. – 27.3.

Plavi podrum

28.3. – 3.4.

  • Ariston
  • San Rocco
  • Foša

Travanj

4.4. – 10.4.

Dubravkin put

11.4. - 17.4.

  • Draga di Lovrana
  • Korak

18.4. – 24.4.

  • Boškinac
  • Boba

Svibanj

2.5. – 8.5.

  • Pelegrini
  • Boškinac

9.5.-15.5.

  • Pelegrini
  • Lešić Dimitri

16.5. – 22.5.

  • Lešić Dimitri
  • Pergola
  • Zijavica

23.5. – 29.5.

  • Zijavica
  • Pergola

Udruga Jeunes Restaurateurs Hrvatska (JRE) ponosni je dio europske JRE obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova. Načelo JRE-a, koji je još 1974. osnovan u Parizu, nije kompetitivnost nego kooperativnost pa stoga u udruzi rame uz rame djeluju chefovi s Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau tokama, top-pozicijama na listama 50 Best, a mjesta su to iz lanca Relais Chateaux ili pak Luxury Hotels of the World.

Cilj projekta Passion week with Mastercard je približiti se i prezentirati svima Vama koji se još niste upoznali sa našim restoranima, svim ljubiteljima gastronomije i mladim ljudima

Članovi JRE Hrvatska su : Restaurant Dubravkin put, Zagreb; Restaurant & Winery Korak, Plešivica (novi član JRE HR za 2022.); Restaurant Pergola, Savudrija; Restaurant Badi, Umag; Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla; Restaurant Monte*, Rovinj; Konoba Zijavica, Mošćenička draga; Restaurant & Hotel Draga di Lovrana, Lovran* (novi član JRE HR za 2022.); Restaurant & Design Hotel Navis, Opatija; Restaurant Plavi podrum, Opatija; Villa Ariston, Opatija; Hotel & Restaurant & Winery Boškinac*, Pag; Restaurant Foša, Zadar; Konoba Boba, Murter; Konoba Pelegrini*, Šibenik; Lešić Dimitri Palace Restaurant & Hotel*, Korčula (novi član JRE HR za 2022.).

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s JRE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:36