Kad ćete jesti morske plodove ako ne ljeti? Ovaj jednostavan recept dopustit će sastojcima da zabljesnu pa je zato dobro potruditi se da budu što svježiji. Vjerujte nam, isplati se. Začine prilagodite svom ukusu: ovo jelo može biti prava poslastica za ljubitelje vrlo pikantog kao i za one koji nisu baš ‘na ti’ s ljutim.
- 300 g kozica
- 2 češnja češnjaka
- svježa ljuta papričica
- sol
- maslinovo ulje
- malo nasjeckanog poriluka
- peršinov list
- limunov sok
Kozice možete, ali i ne morate očistiti (možete ih jesti i neočišćene). Manji dio poriluka izrežite na tanke kolutiće, a češnjeve češnjaka na tanje listiće. Ljutu papričicu izrežite na tanje ploškice, no svakako odstranite koštice, koje su iznimno ljute. U tavu na maslinovo ulje stavite poriluk da malo uvene, pa dodajte papričicu, češnjak i kozice. Pržite dok kozice ne dobiju boju, povremeno promiješajte ili protresite tavu, a pred kraj dodajte i nasjeckan peršinov list. Kozicama će trebati tek koja minuta, jer mogu se jesti i sirove. Na kraju sve pokapajte limunovim sokom i s malo maslinova ulja. Budite pažljivi s ljutom papričicom, bolje je da je isprva dodate malo, pa je lako na kraju ubacite još, kako ljutina ne bi preuzela cijelo jelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....