NOVO MJESTO

ZAGREB POSTAJE BOGATIJI ZA JOŠ JEDNU GASTRO ADRESU: U petak nakon posla isprobajte pizze u Franko's pizza & bar!

 

Franko's pizza & bar, nova je zagrebačka gastro destinacija gdje će služiti pizze napuljskog stila. Iako, sama pizza spada u jela jednostavnije izrade, cijela priča i nije toliko bezazlena. Za pravu napolitanu točno postoje pravila pri izradi i njezinim karakteristikama.

U petak u otvaraju svoja vrata od 16 sati u ulici kneza Branimira 71A, a vlasnici tvrde kako je njihov aduti upravo kvaliteta u svim aspektima od tijesta do namirnica. Na recepturama su radili nekoliko mjeseci, a na sve ozbiljnijoj gastro sceni planiraju se istaknuti zanimljivim kombinacijama pa ćete ovdje moći probati pizzu s mortadelom od vepra s tartufima i kremom od pistacija. U ponudi će biti i zanimljiva mediteranska pizza koja u svom sastavu krije sastojke poput kozica, limete, namaza od tikve. Za one koji vole povrće, vjerojatno će im se svidjeti kombinacija šparoga, oraha i grill tikvica, gljiva te karameliziranih Cipollina.

Tijestu, su kažu, također pridali dosta pažnje te "odmara" najmanje 48 sati prije nego što završi u ručno izrađenoj peći koja je izrađena je od napuljskog kamena, naziva Biscotto di Sorrento.

Prekrasan interijer koji potpisuje arhitektica Ivana Vrban, a cijelu priču provjerite sami posjetom u Franko´s i javite nam dojmove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 01:09