RITAM SCENE

Zagrebački Balon uveo corkage fee, utorkom možete ponijeti vino od kuće, evo zašto je to važno

 Restoran Balon Arhiva/
Corkage fee je naknada za otvaranje i posluživanje vina koje ste ponijeli na večeru.

Zagrebački restoran Balon uveo je corkage fee u svoju ponudu, to znači da možete donijeti svoju bocu vina u restoran, a restoran će vam naplatiti naknadu za otvaranje i posluživanje vina. Corkage fee nije nova stvar u restoranskoj industriji i mnogo svjetskih restorana imaju ovaj model usluge u ponudi koja se smatra gestom ljubaznosti i gostoprimstva restorana prema gostu. Restoran Balon posluje 20 godina. Kad netko posluje tako dugi niz godina, ne može se oslanjati samo na renome već mora konstantno održavati kvalitetu i iznova je potvrđivati, a pritom i uvoditi osvježenja kako bi bio stalno aktualan i prisutan, zanimljiv redovnim gostima, što Balon i čini.

Uvođenje corkage feeja je pametan i logičan potez kako biste svojim gostima dodatno iskazali gostoljubivost. Potpuno je jasno da restorani dobar dio zarade ostvaraju upravo na prodaji vina, a ovom gestom pokazuje se kako je gost najvažniji i da se doista simboličnom naknadom želi izraziti zahvala za odabir restorana. Corkage fee u pravilu iznosi od 10 eura na više u stranim restoranima. Balon je odredio cijenu od 5 eura što je izuzetno prijateljska cijena primjerena našem tržištu na kojem mnogo ljudi, a samim time i gostiju ne zna za pojam corkage feeja.

Uvođenje corkage feeja pozitivno djeluje na zahvaćanje novih gostiju koji možda odolijevaju odlasku u restoran zbog nepoznavanja vinske karte ili cijena. Osim toga, mnogi restoranski gosti, pasionirani su ljubitelji dobrih vina i imaju neke dobre butelje koje čekaju na ispijanje ali nemaju prilike pa je uvođenje corkage feeja pozitivno i u tom segmentu. Trenutno na hrvatskoj sceni je premalo restorana koji nude opciju donošenjem "kućne" boce na večeru.

Corkage fee uveden je samo utorkom iza 17 sati u Balonu što je vrlo vjerojatno mudar strateški potez da se pojača termin kasnih ručkova i ranih večera. Možete donijeti jednu bocu po osobi, a narudžba hrane je obavezna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 06:26