Zagrebački štandovi s hranom: štruklice i pjenušac

Ove godine je ponuda na božićnim štandovima napredovala. Uživali smo u odličnim krvavicama i kuhanom vinu te otkrili jednu novu slasticu

Ponuda na štandovima koji su dio božićnog sajma u centru Zagreba ove je godine, čini nam se, dosta napredovala. Barem što se hrane i pića tiče; kvalitetu rukavica i kuglica nismo provjeravali. Naš mini team building, sastavljen od tri članice redakcije Dobre hrane i jednog fotografa, započeli smo u Tomićevoj, na takozvanom Fuliranju kod uspinjače.

Prvo nas je razveselio Lari&Penati štand, podružnica popularnog bistroa iz Preradovićeve. Navalili smo odmah na porciju krvavica (odličnih!) u kombinaciji s kiselim zeljem, dvije pole krumpira sa špekom i dva mala peciva. Cijena porcije je 35 kuna i od nje se čovjek pristojno može najesti. Probali smo i njihove salenjake, nisu zakazali.

Dopao nam se i maleni Good Food štand u istoj uličici. Osim što na njemu možete popiti kavu našeg najboljeg barista Matije Hrkaća; svaki dan vas za 15 kuna dočeka i porcija tople juhe, od muškatne tikve, recimo.

Zagreb, 11.12.2012 - Reportaza o ponudi hrane na standovima u centru grada Zagreba

A na samom početku Tomićeve, na štandu Kuhanac (koji je, pak, podružnica Rakijarnice, koja je nekoliko štandova dalje), popili smo jedno od boljih kuhanih vina, kao i kombinaciju vina s rakijom.

Zagreb, 11.12.2012 - Reportaza o ponudi hrane na standovima u centru grada Zagreba

Nastavili smo prema Bogovićevoj, gdje smo pronašli desert naziva Kolutti, koji se prvi put ove godine pojavio na štandovima. Riječ je o šupljem, valjkastom dizanom tijestu, koje se uvalja u cimet, lješnjake, čokoladu ili kokos, a postoje i slane varijante. Valjak je dugačak 18 centimetara i koštat će vas 15 kuna, a možete uzeti i pola mjere. Isprobali smo kombinaciju lješnjaka i čokolade, i naš glas definitivno je otišao komadićima lješnjaka.

Na samom vrhu Gajeve čeka vas štand naziva Pršut i…, koji nudi najveći izbor kobasica, od konjskih i divljači do bavarskih i slavonskih.

No, apsolutnog favorita pronašli smo na Zrinjevcu, u kućici Štruklica by Okrugljak. Da, Okrugljak je godinama poznat po štruklima, i da, ove na Zrinjevcu su savršene. Petnaest kuna porcija, neki od nas već drugi dan su se vratili po još.

Podržavamo i dvije Vivat Fina vina kućice na Zrinjevcu, mi smo naš team building zaključili uz čaše Freixenet pjenušaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:41