brojni noviteti

Zagrebačkim centrom šire se prepoznatljivi mirisi, ponovno otvoren najpopularniji kiosk s hranom

 Marko Miscevic/Cropix
Na mjestu superpopularnog Khaos Thai kioska od jučer radi Sarlee‘s Street Food

Kada su iz najpopularnijeg zagrebačkog kioska s hranom prije mjesec dana najavili zatvaranje, ljubitelji hrane iz Khaos Thaia ostali su prilično razočarani. No, nije prošlo dugo i vrijedna ekipa već je najavila otvorenje osvježenog izdanja, a potom ga u rekordnom roku i otvorila. Kiosk kod Importanne Gallerije u potpunosti je preuzela Tajlanđanka Sarlee, preimenovala ga u Sarlee's thai street food i ovog četvrtka, 27. svibnja, krenula s izbacivanjem novih jela. Prolazeći Vlaškom ulicom naišli smo na zainteresirane promatrače, a iz poznatog kioska širio se sada već prepoznatljivi miris tajlandske kuhinje kakvu je Sarlee ovdje pripremala i ranije.

image
Privatna Arhiva/


Na meniju Sarlee's thai street fooda i dalje se mogu pronaći green curry i pad thai, a na meni je uvrstila i brojne novitete. Tako ovdje sada možete birati između snackova i salata cijene kojih se kreću od 19 do 24 kune, a uključuju klasične te spring rolice punjene pilećim curryjem, pileća krilca te povrtnu salatu, zatim su tu juhe i curryji te wok. Uz Tom Kha juhu s gljivama i popularni green curry, tu je i Massman curry s krumpirom, a kada je u pitanju wok, birati možete između nekoliko opcija s rižom i rezancima te izabrati želite li da vam se posluže uz, primjerice, piletinu ili tofu. Cijene glavnih jela iznose 58, odnosno 64 kune. Na meniju smo uočili i roti s bananama i kondenziranim mlijekom po cijeni od 24 kune, a u ponudi su i dvije varijante tajlandskih napitaka po cijeni od 16 kuna.

Sudeći po velikoj popularnosti koji je na istom mjestu stekao Khaos Thai, vjerujemo kako promjena strukture i imena neće uvelike utjecati na kvalitetu jela, ali niti zainteresiranost zagrebačkih ljubitelja tajlandske kuhinje. Radno vrijeme Sarlee's thai street fooda je od 11 do 18 sati, a dodatne informacije možete potražiti na njihovoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:50