Budućnost pivarstva

Zahvaljujući NFT tokenu, čak pet godina vam na kućnu adresu može stizati odlično craft pivo

Ovom inovacijom omogućuju kupcima pristup njihovom pivskom asortimanu po povoljnim cijenama i uz brojne pogodnosti

Craft pivovara Lepi dečki na svojim je društvenim mrežama prije nekoliko dana objavila da uvodi NFT tokene kao oblik pretplate na svoje pivo, s brojnim pogodnostima za pretplatnike ovisno o tome koji iznos tokena odaberu. Non-fungible tokeni ili NFT tokeni su ustvari jedinstveni zapisi na blockchainu, odnosno na globalnoj bazi podataka, a pozornost su prije koju godinu privukli zbog vrtoglavih cijena koje su dosezali u umjetničkim krugovima. Kada se koriste za pretplatu u vidu piva, kao što je slučaj kod Lepih dečki, NFT tokeni omogućuju kupcima pristup njihovom pivskom asortimanu po povoljnim cijenama i uz brojne pogodnosti.

image
Marko Miscevic/Cropix
image

NFT token pivovare Međimurski Lepi Dečki

Međimurski Lepi Dečki

Smještena na samom sjeveru Hrvatske u Čakovcu, ova je pivovara vrlo brzo postala omiljena među ljubiteljima piva, što zbog kvalitetnih craftica, što zbog zanimljivih malih šarži kojima kontinuirano obogaćuju domaću scenu piva. Kao što smo već pisali, Međimurski Lepi dečki započeli su svoj put kao gipsy pivovara, a svoja su piva isprva kuhali u Daruvaru i Kučan Marofu, odakle je i krenula većina domaćih craft pivara. Tom nam je prilikom vlasnik pivovare Danijel Radek ispričao i da mu je jedan od najvećih poticaja za pokretanje Lepih dečki bio i Beerfest Sjever, prvi čakovečki craft festival 2015. godine. Uvođenjem NFT-a Lepi dečki napravili su veliki korak naprijed prema digitalizaciji prodaje, a vrijeme će pokazati hoće li im ovaj model poslovanja donijeti željene rezultate.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix

Na svojoj službenoj stranici Lepi dečki predstavili su četiri NFT tokena koji se razlikuju po cijeni koja iznosi od 110 do 1800 eura (za građane Hrvatske i Slovenije) i vremenskom periodu primjenjivosti od minimalno šest mjeseci pa do pet godina. Pritom minimalna pretplata na šest mjeseci uključuje dva kartona piva koja bi stigla na vašu adresu, kao i popuste u pizzeriji Stari Hrast i pivnici Lepi dečki. Godinu dana biste platili 260 eura i na adresu bi vam u tom periodu stiglo pet kartona raznih piva iz pivovare, a i iznosi popusta se povećavaju.

image
Marko Miscevic/Cropix

Želite li čak pet godina biti sigurni odakle dolaze piva koja su u vašem hladnjaku, za to ćete izdvojiti 1800 eura, a u tom periodu na vašu bi adresu trebalo stići 35 kartona s raznim etiketama pivovare, rođendanski poklon svake godine, a tu su i ostale pogodnosti kao što su vođene degustacije za do 15 osoba, popusti za hranu i piće, popusti na webshopu www.lepidecki.com, ali i jedna “all you can eat/drink” proslava za maksimalno 10 osoba. Plan im je taj popis pogodnosti proširivati iz mjeseca u mjesec, a cilj je pritom nagraditi vjerne kupce koji su odlučili svojim sredstvima podržati rad same pivovare u narednih pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:11