GENIJALNO!

Zahvaljujući sjajnom projektu, sada besplatno možete prelistati više od 10 tisuća starih kuharica

 Neja Markicevic/Cropix
Pronašli smo internetsku stranicu na kojoj se skriva velik broj starinskih kuharica, a prelistati ih možete potpuno besplatno

Listanje kuharica za ljubitelje starinskih recepata i povijesti nikada nije bilo uzbudljivije. Na internetskoj stranici Internet Archive, naime, od nedavno se može prelistati više od 10 tisuća starih kuharica. U bogatoj kolekciji tako ćete pronaći europska i američka izdanja, među kojima i kuharice te recepte namijenjene, primjerice, neženjama ili mladim suprugama. Šaljivo napisan recept za sendvič sa sirom i šampanjcem ili pak kuharica koja se bavi isključivo kamenicama i informacijama gdje ih pronaći i kako ih pripremiti samo su dio bogate zbirke.

Pregledavajući stranicu naišli smo i na kuharice u kojima možete pronaći recepte za jela kakva su majke pripremale nekada, jela iz Bijele kuće, za jela od ostataka, meksička, španjolska, pa čak i finska te nizozemska jela.

Neke od objavljenih kuharica potječu čak iz daleke 1796. godine i, osim zanimljivih recepata, daju uvid i u odnose unutar obitelji, uloge određenih članova, ali i utjecaje drugih zemalja na kojima su se zatim izgradila neka od danas najpopularnijih američkih jela.

Sve kuharice možete pronaći na stranici Internet Archive – Cookbooks and Home Economics.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:53