ODJEKNULO JE SCENOM

Zatvara se kultni lokal u Dežmanovom prolazu: "Vrijeme je da se odmorimo, do iduće prilike..."

Prije gotovo deset godina otvorili su ga Ana Petričić Gojanović i Saša Šekoranja. Bio je to svjež prostor, pun svjetla u kojem bi vas zaveli mirisi kolača i kave s prekrasnom terasom punom zelenila

Predstavljao je ondje Rade Šerbedžija program nove sezone Teatra Ulysses, pjevačica Nina Badrić album Peristil Sentimenti, naše kolege iz magazina Gloria specijalno izdanje Gloria Dom u nekoliko navrata, održavale su se ondje književne večeri, organizirale promocije, slavili rođendani, pila dobra kava i uvijek uživalo u društvu s pogledom na jedan od najljepših prolaza s Ilice u skrovitu uličicu koja vodi prema prekrasnom, mirnom i zelenom Tuškancu. Međutim, prije samo nekoliko sati, ekipa iz kultnoga zagrebačkog Velvet Cafea na adresi Dežmanova 9, objavila je kratki pozdravni video u kojem je najavila ono što nitko nije očekivao - da zatvaraju Velvet!

image

Branka Katić i Rade Šerbedžija na predstavljanu sezone Teatra Ulysses u Velvetu

Ranko Šuvar/Cropix

Uslijedilo je to nakon što su prije manje od mjesec dana obavijestili javnost i svoje vjerne goste kako mijenjaju radno vrijeme samo na vikend - točnije na petak i subotu od 9 do 22 i nedjelju na 9 do 21 sat. No, čini se kako ni to nije doprinijelo rješavanju problema, koji je očito postojao, a o kojemu se u javnosti nije znalo.

Podsjetimo, Velvet su prije gotovo deset godina otvorili Ana Petričić Gojanović i Saša Šekoranja, bio je to svjež prostor, pun svjetla u kojem bi vas zaveli mirisi kolača i kave. Imao je i predivnu terasu prepunu zelenila, na kojoj su stalni gosti već imali svoj stol. Nerijetko bi ga gradski dečki i cure nazivali svojim "Kafićem uzdravlje".

Zagrepčani znaju da je postojao bijeli (prvi) i crni (drugi) Velvet. Naime, ubrzo nakon otvorenja bijelog, Velvet se proširio na susjedni prostor - crni Velvet. Koncept je bio takav da je bijeli bio zamišljen kao dnevni, proljetni ambijent, a crni za intimnija poslijepodnevna, after work i večernja druženja.

"Dragi naši gosti, dragi prijatelji, Velvet se odlučio odmoriti! Bezbrojne smo lijepe, vesele i opuštajuće trenutke dijelili svih ovih godina. Mi to nećemo lako zaboraviti. A sigurni smo da će Velvet ostati i u vašim srcima", napisali su u objavi na Instagramu te nastavili: "Hvala vam na povjerenju, te ljubavi i energiji koje ste utkali u ovo naše zajedničko putovanje. Do iduće prilike, veliki pozdrav iz Velveta!", stoji napisano na njihovoj službenoj stranici na ovoj društvenoj mreži.

Oproštajni video možete pogledati i u nastavku.

Razočarani i šokirani gosti ispod objave su komentirali: "Definitivno najbolje mjesto, jedna od posljednjih pravih zagrebačkih oaza.", "Mnogo mi je žao da ovo čujem! Velvet je bio najlepši kafe u regionu. Bio mi je nezaobilazna tačka prilikom poseta Zagrebu. Nedostajaće!", "Eto... malo po malo sve šta je vridilo i vridi nestaje...", samo su neki od njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 15:07