Žar se ugasio

Zatvoren je legendarni lokal, prvo mjesto u Zagrebu s pravim leskovačkim roštiljem

 Facebook/Grill Žar
Nudili su ovdje sočne ćevape, pljeskavice, kobasice, kotlete, ražnjiće i biftek, a s vremenom i obogatili meni dnevnom ponudom jela

U vrijeme dok još nismo znali koja je razlika između ćevapa i od kojeg se sve mesa rade, na adresi Ulica Huga Badalića 19, Zagrepčanima su nudili leskovački roštilj zbog kojega je Grill Žar brzo postao poznat i popularan u gradu. Dolazili su zbog njega na Trešnjevku na gablec, druženje s prijateljima, ali i obiteljski te poslovni ručak, stanovnici iz svih krajeva Zagreba.

image
Facebook/Grill Žar
image
Facebook/Grill Žar

Ključ uspjeha, brzo se pročulo, bila je u namirnicama za koje je vlasnik inzistirao da budu uvijek svježe, pa je i meso sukladno tome uvijek bilo koplje, pa čak i dva bolje od onoga u lokalima sa sličnom ponudom (barem u njegovim počecima). Nudili su ovdje sočne ćevape, pljeskavice, kobasice, kotlete, ražnjiće i biftek, a s vremenom i obogatili meni dnevnom ponudom jela. Mogli ste ovdje stoga pojesti odličan zapečeni grah i dobar gulaš, grah s kobasicom, čobanac, punjenu papriku ili, primjerice, lignje, a sve to po zaista pristojnim cijenama.

Međutim, svega toga sad nema, jer je Grill Žar na zagrebačkoj Trešnjevci odnedavno zatvoren. Doduše, njihova internetska stranica još živi, ali je "zapela" u vremenu kuna, na Facebook profilu posljednja im je objava s početka rujna, a na Googleu stoji kako je lokal "privremeno zatvoren". Na vratima lokala pak stoji kako je "Zbog preuređenja zatvoreno do daljnjeg" iako realna slika ne naslućuje da bi se to moglo uskoro dogoditi.

Za one koji možda ne znaju, ovaj kvartovski restoran na Trešnjevci bio je prvo mjesto u Zagrebu s pravim leskovačkim roštiljem (barem se tako dugo govorilo u Zagrebu), a što je iznenadnom zatvaranju razlog nije objavljeno niti smo mogli doznati jer se na njihov telefonski broj nitko ne javlja. Nadamo se ipak kako je riječ o privremenom zatvaranju nakon kojeg ćemo ovdje ponovno moći naručiti teletinu ispod peke, pljeskavicu s kajmakom ili, primjerice, sočnu piletinu sa žara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:30