CHEVAP BY DUJE PISAC

Zbog porcije njegovih ćevapa mnogi su spremni putovati do Splita, a sada je otvorio još jedan lokal

 Saša Burić/Cropix
Mnoge je razveselila vijest da u ćevapima splitskog majstora sada mogu uživati na još jednoj adresi

Duje Pisac u Splitu je otvorio još jedan restoran gdje nudi svoje fantastične ćevape, vijest je koja je nas, ali i druge fanove kuhinje ovog majstora posebno razveselila. Novi lokal Chevap by Duje Pisac nalazi se u City Centru One u Splitu, a otvorenje je bilo zakazano za ovu subotu, 21. listopada. Prvi lokal Pisac je s partnerom Joškom Škokićem otvorio prošle godine u splitskom Joker Mallu.

image
Saša Burić/Cropix

Kada smo prije godinu dana razgovarali s ovim, kako ga mnogi nazivaju, najvećim majstorom za ćevape u zemlji, samouvjereno nam je rekao kako je svjestan da ćevapa poput njegovih nema baš nigdje.

"Ovakvih nema ni u Sarajevu, ni u Beogradu, u to ćete se uvjeriti i sami. Pa Zvezdini igrači jedu moje ćevape", rekao nam je tada Pisac, koji nam nije htio otkriti recept, ali je rekao da meso nabavlja iz Slavonije.

image
Saša Burić/Cropix

Njegove ćevape isprobali smo i sami te se uvjerili kako su u pitanju sočni, rahli i meki primjerci kojima je zbilja teško odoljeti. Pisac ih poslužuje uz kajmak koji nabavlja u Travniku, ajvar koji se radi samo od pečenih paprika, bez dodatka patlidžana, te somun koji dolazi iz Vakufa. Kaže kako gostima ne želi nuditi nešto što i sami mogu pronaći na policama supermarketa pa, na kraju krajeva, i pripremiti sami.

image
Saša Burić/Cropix

"Ugostitelji su uništili ćevap. Misle da se dobar ćevap može napraviti kad čistite kužinu. Ma kakvi! Kad sam napravio prvi ćevap, mislio sam da znam sve i da je to dobro, i onda mi je dite reklo: ‘Ćaća, ovo ti ne valja‘. Ja sam onda šest, sedam godina proučavao meso. Treba poznavati svaku žilicu, enzime, svaki komad mesa promatrati kako se ponaša na sobnoj temperaturi, a kako u termičkoj obradi. Sve ima svoje zašto, samo treba znati slušati meso. Kad sam najživčaniji, uđem u komoru s odležanim mesom pa malo pričam s mesom, okrećem ga, gledam što još treba i za pola sata sam miran i sretan. Nije to posao od 8 sati, ja ovo živim 24 sata dnevno", ispričao nam je svojevremeno Duje Pisac.

Cijelu priču možete pročitati ovdje, a više detalja o Chevapu by Duje Pisac potražite na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:48