VINO I DOMAĆI ZALOGAJI

Zimski vikend idealan je za obilazak međimurskih vinarija, evo dobre ideje za izlet

 Vinarija Cmrečnjak Facebook/
Degustacija vina, topli i slasni zalogaji, ali i brojna iznenađenja očekuju ovogodišnje sudionionike Vincekova

Ove subote, 20. siječnja, u poznatom međimurskom vinskom mjestu Štrigova, održavat će se Vincekovo. Riječ je o blagdanu sv. Vinka (službeno se slavi 22. siječnja) koji obilježava početak sezonskih radova u vinogradima, a tim se povodom organizira i opušteno događanje u sklopu kojeg prijavljeni pješače štrigovskim bregima i posjećuju tamošnje vinarije. Na postajama do cilja očekuje ih degustacija vina te na kraju slasni, topli zalogaji.

image
Vinarija Cmrečnjak Facebook/

Okupljanje počinje već od 8.30 kod Doma kulture Štrigova, gdje će se prisutni okupiti moći kupiti bonove. Kotizacija iznosi 10 eura i uključuje četiri bona za piće i jedan za hranu.

Sama staza ove godine dugačka je 11 kilometara, a kako su najavili organizatori, nije previše zahtjevna i mogu je savladati čak i oni koji nisu u najboljoj kondiciji. Domaćini koji će sudionike ugostiti su Vina Vuković, OPG Zlatko Novak i Vina Cmrečnjak. Iz vinarije Cmrečnjak najavili su degustaciju njihovih vina, ali i posebnu ponudu koja uključuje kuhano vino, čaj i pečenice.

image
Vinarija Cmrečnjak Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:15