Dvije važne nagrade

Zinfandel‘s je proglašen europskim hotelskim restoranom godine, a Ana Grgić Tomić dobila je posebno priznanje

Na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2023. Svjetska gastronomska organizacija uručila je posebno priznanje Etoile Blanche chefici Esplanadina restorana

Prestižna dodjela nagrada European Hotel Awards 2023. održana proteklog tjedna u Barceloni, katalonskoj prijestolnici turizma i gastronomije, okupila je na gala svečanosti brojne uzvanike, uvažene goste i entuzijaste iz područja turizma, hotelijerstva i gastronomije koji su u luksuznom hotelu Sofitel Skipper imali priliku odati priznanje najboljim europskim hotelima, inovativnim pristupima, gastronomiji, izvrsnosti i predanoj održivosti.

image

European Hotel Awards 2023

Goran Jakus

Svake godine European Hotel Awards nagrađuje najbolje europske boutique hotele, velebne hotelske institucije, njihove koncepte, raznolikosti i predanosti. Nagrade su dodijeljene u 21 kategoriji, a među mnogim luksuznim hotelima posebno se istaknuo zagrebački hotel Esplanade kojemu su uručene čak dvije nagrade: hotelski restoran godine za restoran Zinfandel‘s i posebna nagrada Svjetske gastronomske organizacije (Organisation Mondiale de la Gastronomie) Etoile Blanche koja je pripala chefici Ani Grgić Tomić.

image

Hotel Esplanade Zagreb

Press

Gala svečanosti u Barceloni prisustvovao je generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić koji je pri preuzimanju nagrada istaknuo: "Osobita mi je čast biti ovdje. Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji ka izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge i kreiranju posebnog gastronomskog doživljaja za goste. Zaista su iznimno postignuće te sam iskreno ponosan na kolege u restoranu i kuhinji koji svakodnevno daju sve od sebe, i srce i dušu, da bi gostima pružili posebnu vrijednost i trajnu uspomenu uz prijateljsku nenametljivu uslugu, poseban šarm i individualan pristup te tako nadmašili njihova očekivanja. Raduje me što je struka prepoznala tu vrijednost i gastronomsku kvalitetu Zinfandel‘sa, kao i chefice Ane Grgić Tomić, koja je za svoj uspjeh i predani rad tijekom 25 godina u Esplanadi zaslužila ovo posebno priznanje Svjetskog gastronomskog udruženja." Također je dodao: "Ove nagrade dokaz su da je Esplanadin imidž institucije ugostiteljstva i ikone hotelijerstva prepoznat izvan granica Hrvatske, što me osobito raduje. Zahvaljujem struci koja je prepoznala uloženi trud i uspješne rezultate te čestitam još jednom svima od srca. Hotel Esplanade ovime je još jednom pokazao da je u samom vrhu najboljih europskih hotela, kao što je to učinio nebrojeno puta tijekom svoje gotovo stogod

image
Press
image
Press
image
Press

O događanju i nagradama

Pokrenute 2018., nagrade European Hotel Awards postale su visokoprestižna nagrada koja se dodjeljuje hotelima diljem kontinenta. Davanjem priznanja i počasti jedinstvenim hotelskim uslugama, ove nagrade imaju za cilj promicanje i jačanje imidža europske hotelske industrije.

Svečanost dodjele i gala večera povodom nagrada European Hotel Awards 2023. održani su u hotelu Sofitel Barcelona Skipper. Na događanju je dodijeljena 21 nagrada u različitim kategorijama, od "Luksuznog hotela godine" do "Zelene nagrade za najodrživije prakse". Cilj ovog raznovrsnog niza nagrada jest odati priznanje izvrsnosti u različitim dimenzijama hotelijerstva.

Nakon dodjele nagrada, iznimnu gurmansku večeru predvodio je Jose Sanchez, glavni chef hotela Sofitel Barcelona Skipper. Večerom je proslavljena bit europske i španjolske kuhinje, nudeći jedinstveno kulinarsko iskustvo.

image

Zinfandel‘s Esplanade Zagreb

Rajan Milosevic

Inače, prijave za različite kategorije nagrada European Hotel Awards bile su otvorene od travnja do rujna 2023. Žiri, sastavljen od stručnjaka iz ovoga sektora, uključujući najviše hotelske rukovoditelje, odabrao je finaliste, odnosno 21 dobitnika nagrada European Hotel Awards 2023.

Valja istaknuti da je hotelu Esplanade 2018. godine na svečanosti održanoj u Ženevi uručena nagrada European Hotel Awards za europski povijesni hotel godine.

O hotelu Esplanade Zagreb

Hotel Esplanade najpoznatiji je i najluksuzniji hotel u Zagrebu i regiji. Osnovan je davne 1925. godine da bi privukao putnike tada popularnog Orient Expressa na relaciji Pariz - Istanbul. Svoju kvalitetu, koju duguje osoblju i cijelom timu, njeguje i danas. Oduvijek sinonim za raskoš, mjesto je glavnih zagrebačkih okupljanja u kojem odsjedaju poznati gosti poput Josephine Baker, Leonida Brežnjeva, Charlesa Lindbergha i drugih. Nakon rekonstrukcije zadržao je svoj prepoznatljiv šarm art décoa, otvorio je vrata još ljepši i privlačniji, o čemu svjedoči i činjenica da ga se smatra zvijezdom među hotelima u cijeloj regiji i šire.

DOBITNICI NAGRADA EUROPEAN HOTEL AWARDS 2023.

1 - Nagrada Art of Hospitality (Umjetnost hotelijerstva) za Italiju

Uliveto Principessa

2 - Art of Hospitality za Francusku

Les Regalia Hotel And Spa

3 - Art of Hospitality za Portugal

Sheraton Lisboa Hotel & Spa

4 - Nagrada za izvrsnost Art of Hospitality za Španjolsku

Ohla Hoteles Barcelona

5 - Art of Hospitality za Nizozemsku

Landhuishotel De Bloemenbeek

6 - Hotelski restoran godine

Restaurant Zinfandel’s

Hotel Esplanade Zagreb, Hrvatska

7 - Menadžer godine za hranu i piće

Miguel Maugi Santos - Vila Galé Hosteis Portugal

8 - Inovativni koncept godine za hotelski restoran

Maya Collection - Groupe JV Pastor, Monako

9 - Luksuzni hotel godine na plaži

Minos Luxury Hotel Art Hotel, Grčka

10 - Zelena nagrada godine

Maslina Resort, Hrvatska

11 - Luksuzni heritage hotel godine

Botanic Sanctuary Antwerpen, Belgija

12 - Luksuzni povijesni dizajnerski hotel godine

Radisson Collection Royal Hotel, Kopenhagen, Danska

13 - Kultni luksuzni hotel godine

Splendid Venice - Starhotels Collection, Venecija, Italija

14 - Luksuzni hotelski resort godine

St. Regis Mardavall Mallorca Resort, Španjolska

15 - Luksuzni hotelski golf resort godine

Grand Hyatt La Mangua, Španjolska

16 - Luksuzni Art Deco hotel godine

The Beaumont, London, Ujedinjena Kraljevina

17 - Godišnja nagrada Grand Prestige

Le Grand Hotel Zermatterhof, Švicarska

18 - Generalni direktor godine

Michel Morauw - Hyatt Paris Étoile, Pariz, Francuska

19 - Hotel godine

Sofitel Barcelona Skipper, Barcelona, Španjolska

20 - Posebna nagrada gostujućeg ambasadora

Riccardo De Caria - Vianord Engineering

21 - Posebna nagrada Etoile Blanche Svjetske gastronomske organizacije

Ana Grgić - hotelski restoran Zinfandel’s

Hotel Esplanade Zagreb, Hrvatska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:07