Nastavljaju niz

Zlato i prestižna titula: Velik uspjeh Vinarije Kutjevo na Mundus Vini Spring Tastingu

 Press; Berislava Picek/Cropix
Na međunarodnom natjecanju održanom u njemačkom Neustadtu i ove su godine žiri osvojila vina naše poznate vinarije

Vinarija Kutjevo, poput vrhunskog vina koje proizvodi, otvara vrata svijetu izvrsnosti. Na međunarodnom natjecanju Mundus Vini Spring Tasting, održanom u njemačkom gradu Neustadtu, poznata žuta etiketa butelje Kvalitetne Graševine iz berbe 2023. zablistala je zlatom, a Graševina Ledene berbe iz 2018. godine zavrijedila je ništa manje nego veliko zlato uz titulu "Best of Show Croatia" u kategoriji "plemenito slatko". Sjaj ove pobjede, poručili su iz Vinarije Kutjevo, ne samo da osvjetljava etikete nego i oživljava priču o strasti, preciznosti i beskompromisnom traganju za iznimnošću koja krasi svaki gutljaj vina.

Vina su ocjenjivana tijekom šestodnevnog slijepog kušanja, gdje je visokostručni žiri, sastavljen od 255 međunarodnih vinskih stručnjaka iz 55 zemalja, temeljito ocijenio vina iz 45 vinogradarskih zemalja. Kvalitetna butelja Graševine iz aktualne berbe 2023. osvojila je impresivan 91 bod, prema kriterijima kojima je potrebno minimalno 90 bodova za dodjelu zlatne medalje. Ova iznimna ocjena svjedoči o besprijekornoj kvaliteti i stručnosti vinara Vinarije Kutjevo. Zlato osvojeno na prvom ovogodišnjem međunarodnom natjecanju nastavlja niz uspjeha s obzirom na to da je prošlogodišnja berba već zabilježila srebrnu medalju na Decanteru u Londonu.

image

Kutjevo Ledena berba Graševina 2018

Press/

Ova prestižna priznanja postavljaju Vinariju Kutjevo u sam vrh svjetske vinske scene, označavajući početak uzbudljive priče, dodali su iz poznate vinarije. Mundus Vini Spring Tasting, kao uvod u najveći međunarodni sajam vina u Europi - ProWein u Düsseldorfu, otvara vrata i novim mogućnostima. U sklopu ovog renomiranog događaja, organizacija Mundus Vini planira dodijeliti posebno priznanje Vinariji Kutjevo za Ledenu berbu iz 2018. godine u kategoriji "Best of Show".

image

Kutjevo Kvalitetna Graševina 2023

Press

Nagrađivana vina dostupna su za kupnju i narudžbu putem službene web trgovine, a možete ih pronaći i u odabranim maloprodajnim trgovinama diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 12:46