POPIJ PIVO I DONIRAJ

Zmajska pivovara kuha MARCH ON pivo, slavi velika postignuća žena i hrvatsku craft revoluciju

 Zmajska Pivovara/
Ženska ekipa pod vodstvom nagrađivane homebrewerice kuhat će pivo s blendom hmeljeva Pink Boots

Svoj osmi rođendan Zmajska pivovara slavi kuhanjem sasvim posebnog piva kojim obilježava, kako su najavili, dvije velike revolucije, onu za prava žena i hrvatsku craft revoluciju koja je, kako kažu, započela osnutkom prve hrvatske craft pivovare. Dan žena i svoj rođendan tako slave kuhanjem Pink Boots piva te sudjelovanjem u projektu Pink Boots Collaboration Brew Day. Na taj način Zmajska pivovara daje lokalni doprinos edukaciji žena u craft pivarstvu.

Pivo s blendom hmeljeva Pink Boots kuhat će nagrađivana homebrewerica Adriana Milina, a nosit će naziv MARCH ON. Riječ o pivu stila Red IPA, punog tijela, crvene boje (EBC 30) i umjerene gorčine (IBU 65), s aromama tropskog voća, citrusa i vaniline i pristojnim udjelom alkohola u volumenu (ABV 6,5 %).

image
Zmajska Pivovara/

MARCH ON će se moći kupiti u pretprodaji na webshopu Zmajske pivovare od 8. ožujka, dolazi u paketu od 24 piva s majicom MARCH ON, a akcija traje sve do 30 ožujka. Dobro je spomenuti i kako će svi naručeni paketi na adresu stići nakon 2. travnja kada će se održati i službena promocija MARCH ON piva. Također, nakon promotivnog razdoblja, pivo će se moći kupiti u pakiranju od 6 ili 24 boca.

Najvažnije od svega, kupnjom piva MARCH ON donirate novac udruzi Pink Boots Society te za dodatnu edukaciju ranije spomenuti homebrewerice. Kako su naveli u svom priopćenju, svojim se MARCH ON pivom Zmajska pivovara globalno i lokalno uključuje u obilježavanje međunarodnog dana žena slavljem postignuća žena, ali i zagovaranjem jednakih prava na rad i obrazovanje.

Pink Boots Society je inače američka organizacija koja pomaže ženama u industriji proizvodnje piva, educira ih, osigurava školarine, ohrabruje i inspirira da napreduju u karijeri, a Pink Boots Collaboration Brew Day inicijativa je rođena iz želje članica da sudjeluju u Međunarodnom danu žena i njegovoj tradiciji borbe za ženska prava, prije svega prava na rad i obrazovanje. Mogu sudjelovati organizacije, pivovare i pojedinci i to tako da kuhaju pivo s njihovim blendom hmelja Pink Boots.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:03