PROVJEREN RECEPT BOŽIĆNOG KOLAČA

ZNAČI, OVAJ KOLAČ MORATE PROBATI: Sočan i ludo aromatičan brownie s bijelom čokoladom i kokosom!

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: kolac s visnjama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Bojana i Krešimir su nam dali genijalnu ideju što poslužiti ekipi s kojom ćete dočekati Novu godinu u kućnoj atmosferi.

Bojana Bukvić je inače, kao pastry chefica u zagrebačkoj Mundoaki osvojila već dobar dio šmekera, a danas radi na svojim projektima u Beogradu. Zajedno s Krešimirom Glavinom pripremila je ukusni blondie brownie koji su ukrasili s još ukusnijom mascarpone kremom.

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: Bojana Bukvic - slasticarka, Kresimir Glavina.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media
 

Krešo se borio s istiskivanjem kreme, naravno, dodavao još ruma te nam otkrio koji je njegov najdraži kolač! Sve je u videu!

 

Evo i recepta za blagdanski blondie brownie!

Za brownie:

220 g zlatnih grožđica namočenih u rumu
180 g mekog maslaca
75 g šećera
2 jaja
220 g glatko brašno
1 žličica praška za pecivo
2 žličice ras el hanout
1/3 žličice soli
150 g komadića bijele čokolade
30 g kokos chipsa
100 g grubo mljevenih tostiranih badema

 

Miksati maslac sa šećerom, povezati jaja i sve ostale sastojke, izmiksati kratko da se smjesa spoji. Prebaciti u kalup za tortu promjera 28cm (ili manji četvrtasti kalup) i peći na 180*C 20ak minuta, središte treba biti mekano na dodir.

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: kolac s visnjama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media
 

Za kremu:

250 g mascarponea
200 g slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
30 g ruma

 

Izmiksati vrhnje u šlag i povezati sa mascarponeom, dodati šećer u prahu i rum. Nanijeti na ohlađeni blondie.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija