KLINCIMA ĆE SE SVIDJETI

Koja dobra ideja! Ako tražite jednostavan recept za uskršnju slasticu u zadnji čas, ovo morate isprobati

 Sasha Nary/Aleksandra Naryzhny Instagram/
Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka, a u sastavljanju ovog slatkiša mogu vam pomoći i najmlađi

Pincu ste nabavili, kremasti kolači su spremni i nedostaje vam još samo kakav keks ili mali zalogaj koji ćete s ponosom staviti na svoj uskršnji stol? Simpatičnu pilići od pereca recept za koje smo pronašli na Instagramu mogli bi biti više nego dobra ideja. Sigurni smo da će se najviše svidjeti najmlađima za stolom, kojima vrlo jednostavno možete prepustiti i dio pripreme, posebice ukrašavanje, a bit će i efektna poslastica koju ovog Uskrsa možete pokloniti i dragim prijateljima ili obitelji.

Riječ je zapravo o malim slatkih zalogajima u obliku pilića za koje će vam trebati tek pereci, bijela čokolada, jestiva žuta boja, polovice bombončića i mak. Bijelu čokoladu otopite i obojite je jestivom bojom ili, ako želite da sve zajedno bude što prirodnije, koristiti možete i, primjerice, malo kurkume. Dodajte je postepeno uz neprestano miješanje kako biste došli do željenog rezultata. Kod odabira bombončića, birajte one narančaste boje, no poslužit će i žuti, smeđi ili crveni. Prepolovite ih i iskoristite za nos, dok će vam zrno maka dobro poslužiti kao oko. Osim maka, koristiti možete i šećerne mrvice u crnoj boji.

image
Vinicef/Getty Images/istockphoto
image
Sasha Nary/Aleksandra Naryzhny Instagram/

Jedino na što kod pripreme ovih slatkih zalogaja morate pripaziti jest da vam čokolada ne izgori i da je pažljivo dodajete na perec kako se ne bi razlila. Sve zajedno ostavite na papiru za pečenje da se stisne, a zatim prebacite na tanjur za posluživanje. Jednostavno, jako efektno, slatko i dovoljno brzo gotovo da vas spasi i u zadnji čas - ako treba i na samo uskršnje jutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:03