Novi izbor

Znate li što je to nagrada Michelin key? Objavljeni prvi dobitnici iz nove kategorije najpoznatijeg vodiča za restorane na svijetu

Nakon anonimnih posjeta Michelinovih inspektora, priznanje će dobiti oni koji su oličenje izvrsnosti

Michelin, jedan od najpoznatijih vodiča za restorane, ove će godine po prvi put dodijeliti nagrade u novoj kategoriji nazvanoj Michelin key odnosno Michelinov ključ. Umjesto restoranima, nagrade će biti dodijeljene hotelima koji svojim izgledom, kvalitetom i razinom usluge zasluže to međunarodno priznanje. Dobitnici će imati pravo na svoje objekte staviti oznaku zvjezdice čiji se jedan krak pretvara u kraj ključa, a pritom mogu biti nagrađeni s jednim, dva ili tri ključa.

image
Michelin

Nakon anonimnih boravaka u hotelima po cijelom svijetu, Michelinovi inspektori već su izdvojili 5.300 hotela iz čak 120 zemalja, i to različitih cjenovnih kategorija i stilova, a koji nude iznimno iskustvo putnicima i turistima.

image
Blair_witch/Getty Images

Kako bi bili uvršteni u Michelinov vodič, odabrani hoteli moraju zadovoljiti pet kriterija:

1. Sami po sebi moraju biti destinacija odnosno doprinositi iskustvu posjeta određenoj destinaciji;

2. Imati izvrsno unutarnje uređenje i arhitekturu;

3. Biti jedinstveni i autentični, imati osobnost;

4. Moraju biti kvalitetni i dosljedni po pitanju usluge, udobnosti i održavanja samog hotela;

5. Mora postojati dosljednost između razine iskustva i njihove cijene.

image
Filippobacci/Getty Images

Kako objašnjavaju na svojoj službenoj stranici, svrha ovog novog Michelinovog vodiča je preporukama omogućiti putnicima da imaju pamtljiv boravak prije ili nakon iskustva blagovanja u restoranu. Pritom se njime želi uputiti goste u butikne smještaje koji nude puno više od samo sobe za noćenje te omogućiti korisnicima da odaberu, rezerviraju i podijele svoje iskustvo na jedinstvenoj plaformi, odnosno preko njihove web stranice i mobilne aplikacije. Osim što će moći pretraživati hotele i rezervirati sobu, platiti i odmah podijeliti svoje dojmove, putnici će imati na raspolaganju i korisničku podršku 24 sata i to sedam dana tjedno, kao i uslugu stručnjaka za putovanja.

image
Johnnygreig/Getty Images

Kako pojašnjavaju iz Michelina, kako je zvjezdica postala prepoznatljivo obilježje kvalitete kada su restorani u pitanju, Michelinov ključ će to biti za iznimne hotele diljem svijeta. Prvi dobitnici oznake Michelinovog ključa predstavljeni su u ponedjeljak, 8. travnja, a riječ je o hotelima u Francuskoj. Popis nagrađenih hotela potražite na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:06