Enogastronomska poslastica u Osijeku: Wine and Walk na urbani način

Osijek Wine and Walk

 Mario Durkić_Horizont Solutions
Deset osječkih vinara, pet gradskih lokacija, četiri vinska punkta, tri gastro iznenađenja i tri bogate nagrade za sudionike, jedan masterclass i jedan Urban Wine Party: sve to čeka Vas na prvom urbanom Osijek Wine and Walku koji se održava 19. i 20. svibnja.

Program započinje u petak 19. svibnja u 19 sati u prekrasnom prostoru Arheološkog muzeja, gdje se održava masterclass „Wein šmekeraj“. Vinski stručnjaci vodit će Vas kroz tajne svijeta vina otkrivajući Vam sve od osnovnih pojmova i tehnika do skrivenih bisera i ekskluzivnih sorti. Naučit ćete kako pravilno procjenjivati vino, prepoznati različite arome i okuse te uspješno kombinirati hranu i vino za savršeno gastronomsko iskustvo. Bez obzira jeste li početnik koji tek ulazi u svijet vina ili iskusni sommelier koji želi proširiti svoje znanje, „Wein šmekeraj“ će Vas nadahnuti i pružiti Vam neprocjenjive spoznaje.

image

Osijek Wine and Walk

Mario Durkić_Horizont Solutions

U subotu 20. svibnja održava se jedinstveni Osijek Wine and Walk koji će Vas provesti kroz nevjerojatno vinsko iskustvo u prekrasnom gradu Osijeku. Ovaj urbani zaokret na poznati koncept spaja ljubitelje vina, lokalna vina i prekrasnu arhitekturu i zelene prostore grada, stvarajući neponovljivu atmosferu i priču koju ćete dugo pamtiti. Šetnja kroz gradske ulice bit će popraćena degustacijom različitih sorti vina „osječkih vinara“, a okuse i mirise uparit ćete s lokalnim gastronomskim delicijama koje će prezentirati i pripremiti Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku. Osjetit ćete pravu slavonsku gostoljubivost i istinski uživati u spoju vina, hrane i druženja.

Na Wine and Walku degustirat ćete 10 vina „osječkih vinara“ odnosno sljedećih vinarija: Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Iuris, Josić, Kalazić, Kusić, Royal Hill, Siber i Svijetli Dvori.

image

Osijek Wine and Walk

Okupljanje sudionika započinje na glavnom Trgu Ante Starčevića, na kojem je i prva vinska točka u prigodno ukrašenom tramvaju, a šetnja će Vas odvesti kroz osječki korzo (Kapucinska ulica), Europsku aveniju, Muzej likovnih umjetnosti, Park kralja Petra Krešimira IV. i Park kralja Držislava. Na tim prekrasnim lokacijama imat ćete priliku degustirati vina, uživati u gastronomskim poslasticama te se upustiti u druge zabavne i zanimljive aktivnosti. Završetak manifestacije bit će na platou Kulturnog centra koji će biti otvoren za širu javnost. Svi sudionici Wine and Walka koji uspješno završe šetnju i ubace svoje vaučere u nagradni bubanj na platou Kulturnog centra ulaze u nagradni natječaj, a troje najsretnijih osvojit će vrijedne nagrade.

1. nagrada: vaučer u iznosu od 300 eura za let iz Osijeka po izboru

2. nagrada: vaučer u iznosu od 150 eura za ručak ili večeru u osječkom restoranu po izboru

3. nagrada: karton vina osječkih vinara

Ako Vam primamljivije zvuči boravak na jednom mjestu, a voljeli biste subotnju večer provesti uživajući u dobroj kapljici i živoj glazbi, tu je Urban Wine Party (20. 5.) koji će se održati na prepoznatljivoj lokaciji Osječkog ljeta kulture, platou Kulturnog Centra u Osijeku i biti otvoren za širu javnost. Završni Urban Wine Party obogatit će živa glazba, odlična vina i prigodni 360 photo booth.

Prijave su otvorene do 18. svibnja, a prijavnicu možete pronaći na poveznici.

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Regionalni centar kompetentnosti Osijek, Kulturni centar Osijek i Glas Slavonije d. d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:50