Eurospin i Rene Bakalović putevima hrvatskih vina

promo 
 Eurospin Hrvatska/
Degustirajte okuse tradicije i postanite pravi poznavatelj vinske kulture

Piće bogova, eliksir života, hedonizam u čaši… vino je poseban napitak u kojem treba znati uživati. Kako bi približili ono najbolje od hrvatske vinske kulture, a svaki gutljaj pretvorili u pravu uspomenu, Eurospin je u suradnji s hrvatskim gastronomadom Reneom Bakalovićem predstavio Vodič kroz hrvatska vina. Ovim praktičnim vodičem, Eurospin nastoji približiti važan segment svoje ponude, a to su vina domaćih proizvođača. Uz korisne savjete, donosi pregled hrvatskog vinarstva i vinskih regija, te sve o umijeću pripreme i kušanja vina.

image
promo
Eurospin Hrvatska/

Hrvatska, svijet vina u malom

Duga je tradicija hrvatskog vinarstva iz kojeg se razvila bogata vinska kultura. Raznolikost i bogatstvo naših vinogorja i sorti, s osobitostima poput mikroklime i sastava tla, u ovom su vodiču predstavljani kroz tri vinske regije: Istru, Dalmaciju i kontinentalnu Hrvatsku.

Vjerujem kako je hrvatska vinska scena danas svijet vina u malom. – istaknuo je Rene, naglašavajući odlike vinskog preporoda u Hrvatskoj na domaćem i svjetskom tržištu.

image
promo
Eurospin Hrvatska/

Ponuda vina u Eurospinu

Pogledom na vino, nagibom čaše i prepoznavanjem arome, naučite kušati vina poput Renea Bakalovića. Gastronomski su specijaliteti ukusniji ako ih znamo upariti s dobrim vinom. Bijela i ružičasta vina slažu se s lakšom i manje začinjenom hranom, dok će crna vina bolje pristajati uz jača jela i crveno meso.

Uživanje u dobrom vinu potiče radost življenja. Eurospin je stoga pripremio široku ponudu iz domaćih vinarija za istinske ljubitelje. Od vina iz južnih krajeva Hrvatske, tu su istarska malvazija, babić, plavac reserve, pošip, pošip premium, plavac mali rosé, plavac Pelješac, postup i dingač. Od kontinentalnih sorti ističu se graševina, graševina premium, frankovka, pinot sivi, rajnski rizling, silvanac zeleni, chardonnay i merlot.

image
promo
Eurospin Hrvatska/

Kako do vinskog vodiča?

Za još veći užitak u čaši kvalitetnog vina, krenite na putovanje vinskim regijama uz Eurospin. Samo od četvrtka 14. do nedjelje 17. listopada 2021. za svaku kupnju iznad 150 kuna na poklon dobivate Eurospinov Vodič kroz hrvatska vina.

Više informacija pronađite na stranicama Eurospina Hrvatska te društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:00