PROMO

Imamo sjajne recepte za ljubitelje piva, morate ih isprobati

Chef Marko Jovanović iz kultne Pivane osmislio je tri mesna recepta koja ove zime možete poslužiti uz novi Grif Oatmeal Stout
Chilli con carne

Nije vrijeme za velika okupljanja, ali jest za isprobavanje novih recepata u najužem krugu bliskih ljudi. Na tržište je nedavno stiglo novo craft pivo - Grif Oatmeal Stout pa smo istražili uz kakve bi se okuse ono najbolje sljubilo. Novi Stout je vrlo pitko i osvježavajuće pivo. Njegov okus podsjeća na kavu, čokoladu i karamelu, a sadrži i zobene pahuljice koje mu daju bogatstvo i punoću okusa. Ono što ga čini istinski posebnim jest da djeluje glatko i kremasto. Zato je izvrsna pratnja brojnim jelima. Isprobajte ga uz svinjske medaljone u umaku od kestena i pohane bundeve, uz Chilli con carne ili BBQ rebarca. Oduševit će vaša nepca.

Svinjski medaljoni u umaku od kestena i pohane bundeve

image
Svinjski medaljoni u umaku od kestena

Sastojci:

  • 600g svinjskog lungića
  • začini
  • 1dl piva
  • maslinovo ulje
  • 100g očišćenih kestena
  • 1 pohana bundeva (jaje, brašno, krušne mrvice, sol)

Svinjski lungić očistiti od žilica i narezati na medaljone te ih staviti na zagrijano maslinovo ulje i peći tri, četiri minute. Zatim dodati malo češnjaka i prethodno kuhane kestene, malo Oatmeal Stouta i sve zajedno pirjati nekoliko minuta. Zatim začiniti i dodati temeljac. Nastaviti kuhati dok se ne izreducira, a onda dodati u umak medaljone i pirjati još nekoliko minuta. Bundeve očistiti od kore sjemenki te ju narezati na ploške debljine pet milimetra. Posoliti i panirati na bečki način te pržiti na masnoći.

Chilli con carne

image
Chilli con carne

Sastojci:

  • 600g miješanog mesa
  • 100 g slanine
  • povrće: 1 luk, režanj češnjaka, 100g mrkve, 100g celera, 500g krumpira, 100g paprike, 100g kukuruza te 100g crvenog graha
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • začini: peršin, sol, papar, chili suhi
  • 1 žlica svinjske masti

Na masnoći dinstati luk, a kad luk dobije zlatnu boju dodati mrkvu i celer, zatim mljeveno meso, režanj češnjaka, papriku, krumpir i slaninu. Dodati i koncentrat rajčice te nastaviti dinstati, politi s pivom i temeljcem, začiniti, dodati kukuruz i crveni grah, peršin, ljutinu po želji i kuhati dok sve ne omekša, zgusnuti krušnim mrvicama po želji.

BBQ rebarca

image
BBQ rebarca

Sastojci:

  • 1kg svinjskih rebara
  • BBQ umak
  • začini: sol, papar
  • 0,5l pivo

Svinjska rebarca začiniti soli i paprom, zaliti pivom i pustiti nekoliko sati da se mariniraju. Zatim ih peći na roštilju ili tavi (s obje strane četiri do pet minuta). Kad su pečena, u zagrijanoj tavi ugrijati BBQ umak te dodati rebarca.

Sve poslužiti uz Grif Oatmeal Stout.

image
Grif Oatmeal Stout

Dobar vam tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2020 00:36