JEDEM VANI

Kako zvuči ručak uz more,pjenušac na suncu i 3 slijeda u ponajboljim restoranima po dobroj cijeni

Restoran Pelegrini
 JRE
Projekt organizira udruženja JRE, a ove posebne ponude moguće je iskoristiti najkasnije do 24. svibnja

U tijeku je jedinstvena manifestacija Passion week by Mastercard u organizaciji udruženja JRE koja vam omogućuje da do 24. svibnja doživite iskustvo u ponajboljim restoranima u zemlji za pristupačnu cijenu.

Zasigurno ste se posljednjih dana nebrojeno puta zatekli pregledavajući kalendar na svojim pametnim telefonima ne bi li još negdje pronašli koji slobodan dan starog godišnjeg odmora. Dobra je vijest da čak, i ako ste sve iskoristili, stignete još pobjeći na more, a uz lijeno uživanje na suncu možete iskusiti nešto novo i posebno. Kako vam zvuči ručak na terasi restorana koji nosi Michelinovu zvjezdicu, a nalazi se u blizini impozantne šibenske katedrale? Naravno, riječ je o restoranu Pelegrini. Dodajmo tome i da je posljednjih mjeseci tim restorana radio na novim jelima te da posebno za ovu priliku nude tri slijeda za dvije osobe po cijeni od 700 kuna, bez pića. U ovoj svibanjskoj manifestaciji sudjeluju još tri restorana.

image
Restoran Pelegrini
JRE

Ovog puta vodimo vas nešto sjevernije, ali ne predaleko. Vodimo vas u Zadar. Ovo je dobro vrijeme kad ovaj zadarski gradić nije prenapučen i nećete se morati probijati kroz gužvu selfie stikova ne bi li tisuće posjetitelja uhvatilo savršen kadar što zna biti poprilično naporno. Nakon obilaska stare jezgre i slušanja meditativnih melodija mora na zadarskim Morskim orguljama vrijeme je za gastronomsko iskustvo u Foši.

Odležana riba

Ovdje u svoja tri slijeda po istoj cijeni (700 kuna za dvije osobe bez pića) nude sashimi od odležane ribe s majonezom od ježa i ponzuom. Ponzu je japanski umak koja okusom neodoljivo podsjeća na vinaigrette, pomalo je citrusnog okusa jer se dodaje malo voćnog soka poput yuzua, a zatim i soja sosa, nekad šećera pa i mirina (rižinog octa). Odležavanje je, barem do sada, bilo rezervirano samo za mesne odreske, iako se činilo apstraktnim zašto se ne bi pokušalo iste tehnike primijeniti i na ribu. O tim pitanjima počeo je intenzivno promišljati i glavni chef zadarske Foše Saša Began. Foša je dugogodišnje mjesto za riblje teškaše i ako se negdje tradicionalno išlo na prvorazrednu oboritu ribu, to je bila Foša. Stoga ne čudi da ćete za drugi slijed dobiti filet divlje jadranske ribe sa sezonskim povrćem i dimljenim krumpirom, a na kraju se osladite skutom i jagodom.

image
Restoran Foša
JRE

Ponovno putujemo nešto sjevernije i stižemo do Kvarnera. Jedan od skrivenih kvarnerskih bisera svakako je konoba Zijavica, smještena tik uz prelijepu plažu Mošćeničke Drage. I ovdje ćete guštati u tri posebno osmišljena slijeda po cijeni od 700 kuna (bez pića).

Najpoznatiji škampar na Kvarneru

Zanimljivo je da ovdje imaju svakodnevnu ponudu glasovitih kvarnerskih škampi, naravno, kad sezona i vremenske prilike to dozvole, s obzirom na to da je chef vlasnika jedan od najpoznatijih škampara na Kvarneru. Naravno, ovdje ne možete proći bez škampi pa ćete iz dobiti za prvi pjat u kombinaciji s jabukom i celerom. Kasnije sijedi divan romb s kupusom i celerom, a na kraju slatka kombinacija kuhanog tijesta i lješnjaka. U Zijavici ponuda vrijedi do 17. svibnja.

image
Konoba Zijavica
JRE

I na kraju dolazimo i do Istre točnije do restorana Badi. Do 24. svibnja, kao što smo već naglasili i ondje imate prilike uživati u posebnom Passion Week meniju. Ove godine ovaj šarmantni restoran u Lovrečici kraj Umaga slavi 35. rođendan. Posebno su specijalizirani za ribu pa ne čudi da će vas ovdje razmaziti sa sirovim ribljim delicijama, zatim filetom bijele ribe s kremom od plavog krumpira te desertom – čoko kugla s narančom.

image
Restoran Badi
JRE

Jedan od glavnih postulata udruženja JRE je edukacija novih generacija i istinskih zaljubljenika u gastronomiju. Stoga su tako i formirali cijene posebnog Passion Week jelovnik, kako bi kroz putovanje od tri slijeda gosti mogli doživjeti iskustvo u vrhunskom restoranu. Prilikom rezervacije stola dovoljno je napomenuti kako uzimate meni Passion Weeka, a plaćanje je moguće samo Mastercard® karticama. Ova lijepa manifestacija traje do kraja listopada, a na društvenim mrežama JRE Hrvatska te na web stranici https://www.jre.eu/en/partners/mastercard naći ćete datume Passion Weeka i u ostalim restoranima. Dobro nam došli i dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:33