Organizirali ste ručak ili večeru, pozvali najbliže i osmislili dekoraciju stola, ali ostaje pitanje – što pripremiti, a da svi budu zadovoljni? Ili biste, pak, pojeli domaće, fino mesno jelo jer su vani temperature oko nule, a vi želite zadovoljiti svoje nepce i nepca svojih ukućana? Ili jednostavno trebate inspiraciju za sutrašnji ručak? Predlažemo četiri dobra stara klasika s kojima ne možete pogriješiti. Iako je riječ o jelima koja su nam dobro poznata, njihova priprema zahtijeva određenu vještinu, a upravo zato uz njih će savršeno pasati Grifova piva Pale Ale i Oatemal Stout.
Mikropivovara Grif posvećena je izradi vrhunskog piva što se odražava u svakoj kapi vještine njihovih piva koje se od sada mogu pronaći i u limenkama dimenzije 0.33L. Prepoznatljivi Grifov dizajn posvećen zanatima krasi male, praktične limenke Pale Alea i Oatmeal Stouta s količinom piva koja idealno upotpunjuje svaki obrok. U maloj limenci uskoro će se naći i Rauchbier, a iz zagrebačke mikropivovare najavljuju još sezonskih piva i pivskih iznenađenja u jedinstvenoj Grifovoj izvedbi.
Grifu novim limenkama može se zasad pronaći u Konzumu, Intersparu, Vrutku, Djelu, a uskoro i u brojnim drugim trgovačkim lancima.
Teleći medaljoni u umaku od smokve
Smokve narežemo na krupnije komade, na maslacu karameliziramo smeđi šećer i dodamo smokve i sve skupa podlijemo temeljcem. Teleći lungić izrežemo na medaljone, začinimo, pečemo na roštilju i prokuhamo u umaku od smokve. Poslužimo s domaćim njokima i osvježavajućim Grifovim Pale Ale pivom.
Biftek u zelenom papru
Steak od otprilike 0.250 do 0.300 grama kratko zapečemo u tavici i napravimo tamni umak od pečenja. Zatim dodamo zeleni papar u salamuri te kratko prokuhamo, a potom pečemo biftek na grilu te ga kratko prokuhamo u umaku. Poslužimo s kroketima ili njokima i Grifovim Oatmeal Stout crnim pivom kojem zobene pahuljice daju bogatstvo i punoću okusa.
Rolani pureći odrezak s povrćem
200 g purećeg odreska istučemo na tanko, posolimo, popaprimo, a zatim punimo pršutom i sirom te rolamo i paniramo. Povrće narežemo na tanke rezance i kratko prodinstamo na maslacu te začinim paprikom, tikvicom, mrkvom i celerom. Ovo omiljeno jelo idealno je uz hladni Grifov Pale Ale kojeg krase istaknute arome tropskog voća i grejpa.
Svinjska rebarca u BBQ umaku
Rebarca začinimo i pečemo na grilu. Kad su pečena, glaziramo ih u BBQ umaku i poslužimo s krumpirom po izboru. Uz ovo jelo savršeno će pasati grifov Oatmeal Stout, glatko i kremasto pivo koje asocira na kavu, čokoladu i karamelu.