promo

Otkrijte sardinu, malu ribu koju treba jesti naveliko

Podravka promo
Eva sardine su prava blagodat iz morskih dubina Jadrana, obiluju proteinima, omega-3 masnim kiselinama, dok su istovremeno lišene konzervansa i aditiva

Plava riba je jedna od namirnica koje sadrže najviše odmah dostupnih nezasićenih masnih kiselina, poznatijih kao omega-3, koje pomažu u zaštiti našeg kardiovaskularnog sustava, snižavanju visokih razina kolesterola, ali i mogu spriječiti različite bolesti srca. Već 4 do 5 srdela pokrivaju više od 50% posto dnevnih potreba za omega-3 kiselinama. No, kako svježa riba nije uvijek dostupna, kvalitetna zamjena su Eva sardine, čije svako pakiranje sadrži more proteina, vitamina D, kalcija i omega-3 masnih kiselina. Osim što su ukusne i zdrave, sardine su i cjenovno prihvatljive stoga gotovo da nema izgovora da u njima ne uživamo i nekoliko puta tjedno.

Već desetljećima iskaču iz konzerve, a sadrže samo ribu, sol i ulje

Srdela je od davnina, iz prehrambenog je aspekta, možda i najbitnija riba u Jadranu, sačuvavši mnoge stanovnike od gladi. Od hrane za siromašno stanovništvo, danas je dostupna na svakom koraku, a u konzervi, postavši sardina, čuva sve svoje blagodati sve do trenutka otvaranja i posluživanja u omiljenim jelima. Sardine su zdrave i ukusne, a dobro plivaju u brojnim receptima. Upravo njihova jednostavnost, odnosno 3 sastojka koja sadrže te činjenica da nema konzervansa i aditiva čine Eva sardine sjajnim odabirom svih dobnih skupina, već generacijama. Zaštitno lice omiljenog brenda Eva, morž Šime, uveseljava svojom pojavom još od 1948. godine, a uživa povjerenje i vjernost potrošača na više od 20 tržišta diljem svijeta. Njemu uz bok, stoji i chef Ivan Pažanin koji na sebi svojstven način „peca“ pažnju potrošača.

image
Podravka promo

Eva brand je sinonim za hrvatsku kvalitetu, ukusna jela te tradiciju za stolom

Za sve one koji od spravljanja ribe zaziru jer nemaju iskustva i spretnosti, dobre vijesti stižu i od jednog od naših najpoznatijih kuhara, Ivana Pažanina. Naš stručnjak za ribu, uz pomoć legendarnog morža Šime, osmislio je i usavršio niz recepata za svako nepce i svaku prigodu, bilo da će se Eva sardine naći u sendviču kao brzo rješenje za ručak u moru obaveza, ili ćete se okušati u jelima poput pogače na viški način, koja pred vaše goste stavlja sve ono najbolje od mora i Mediterana. Potražite nove ideje sa sardinama koje predlaže Ivan Pažanin, svačija sigurna luka kad su u pitanju kvalitetni savjeti o ovoj zdravoj i ukusnoj ribi, trikovi za njeno spremanje te provjereni recepti koji svaki puta uspijevaju.

Riječima chefa Pažanina, „Prave ribe uvik ima“ valja dodati još zrno dobre volje, kap ljubavi i gozba u kojoj sardine imaju glavnu ulogu može početi. Odaberite Eva sardinu, zdravu i ukusnu ribu i dobar vam tek!

image
Podravka promo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:49