Tjedan riječne ribe 2023: Jesenska čarolija na tanjurima osječkih restorana

promo

 Restoran Corner/
Ljubitelji dobre hrane, provjerite što donosi Tjedan riječne ribe u Osijeku

Osječki restorani, unutar višegodišnjeg projekta Osijek Gourmet, koji privlači pažnju vrhunskih kulinarskih entuzijasta i stručnjaka iz cijele regije, sudjeluju u drugom izdanju manifestacije Tjedan riječne ribe. Ovaj događaj održat će se od 3. do 13. studenog 2023. godine, okupljajući renomirane restorane u gradu i bližoj okolici kako bi svojim gostima ponudili jela posvećena jednoj od najvažnijih tradicionalnih i autohtonih delikatesa ovog kraja.

image

promo

Mario Durkic/

Jesen je čarobno doba kada mnoge lokalne namirnice dozrijevaju i nalaze put do naših tanjura. Jesenska trpeza u Osijeku obiluje začinima, svježim voćem, povrćem, mesom i drugim kulinarskim proizvodima koji čine osnovu brojnih tradicionalnih specijaliteta, prenesenih s koljena na koljeno. No, ove godine pažnja gurmana usmjerena je prema vodama rijeke Drave i Dunava te brojnim slavonskim jezerima. To ne čudi jer osim što obiluju riječnim ribama poput soma i šarana, Drava i Dunav teku kroz UNESCO-ov rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, poznat kao „Europska Amazona“. Ova izvanredna prirodna baština ima ogroman značaj za Osijek i ističe potrebu očuvanja prirodnih resursa koji igraju ključnu ulogu u gastronomskoj ponudi ovog područja.

Brojni riblji specijaliteti u devet osječkih restorana

U devet osječkih restorana (Restoran zimska luka, Restoran Waldinger, Restoran Projekt 9, Čingi Lingi Čarda, Čarda kod Baranjca, Restoran kod Javora, Restoran crna svinja, Restoran Corner, Lulu fusion bistro), u sklopu Osijek Gourmet projekta koji već drugu godinu okuplja vrhunske kulinarske stručnjake radi razmjene iskustava i profesionalnog usavršavanja, tijekom Tjedna riječne ribe upravo će ona dobiti zasluženu pažnju stručnjaka, a kuhari osječkih restorana prikazat će izvanredne kreacije riječne ribe u svim svojim aspektima. Tijekom trajanja Tjedna riječne ribe, riblji meniji bit će dostupni u devet vrhunskih restorana u Osijeku. Iako većina ovih restorana nudi barem jedno jelo od riječne ribe na svojim redovnim jelovnicima, tijekom Tjedna riječne ribe, ta će jela biti u fokusu po promotivnoj ponudi.

image

promo

Mario Durkic/

Na menijima će se naći klasični specijaliteti poput perkelta s domaćim tijestom (često u kombinaciji sa sirom i slaninom) te legendarni fiš-paprikaš koji broji mnoge poklonike u Osijeku. Smuđ orly zadovoljit će one koji preferiraju nježniji, ali ništa manje ukusan okus, dok će šaran na rašljama u okolici grada oduševiti strpljive gurmane. Ne zaboravimo ni paštete od riječne ribe, savršene kao predjelo ili hrskavi čips od šarana za one koji vole grickati dok uživaju u raznolikim okusima.

Jedno od nezaobilaznih iskustava tijekom Tjedna riječne ribe je i spajanje ovih slavonskih delicija s vrhunskim vinima iz vinorodnih područja Slavonije i Baranje. Strastveni domaćini u restoranima rado će vam preporučiti savršene kombinacije vina i hrane kako bi u potpunosti uživali u svom gastronomskom doživljaju.

Osijek je posebno čaroban ujesen, a Tjedan riječne ribe predstavlja savršenu kombinaciju tradicije, strastvenog kulinarskog umijeća i ukusnih delicija koje će vas ugrijati usred hladnijih jesenskih dana.

image

promo

Davor Javorovic/

Sada je pravo vrijeme da se pridružite ovoj jedinstvenoj enogastronomskoj avanturi uz slikovitu obalu Drave!

Vidimo se u Osijeku!

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka, pod nazivom Osijek Gourmet, podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije d.d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2024 20:45