Vikend dobiva novi okus: Batak predstavio brunch koji će osvojiti zagrebačke hedoniste

Zagreb već godinama njeguje vibrantnu brunch scenu, ritual koji je iznimno brzo postao dio gradske svakodnevice. Vikendom, između prve kave i kasnog ručka, građani traže opuštene, ukusne obroke zbog kojih se ne žuri, a upravo je taj “slow morning” postao simbol dobrog, modernog života kojem svi težimo. U takvoj atmosferi, u kojoj se na popularnim lokacijama često čeka i po pola sata na stol, stiže vijest koja će razveseliti sve ljubitelje finih jutarnjih zalogaja: Batak je lansirao svoju brunch ponudu, dostupnu svakog vikenda od 9 do 12 sati, i to na tri istaknute gradske lokacije — Centar Cvjetni, Golf i Tkalčićeva.

image
pres

Ono što brunch u Batku već na prvu izdvaja od ostatka ponude u gradu jest činjenica da možete unaprijed rezervirati stol online. U praksi to znači jednostavnu odluku: umjesto ranog ustajanja i stajanja u redu, ovu vikend naviku sada možete isplanirati bez stresa, s točnim vremenom koje vam odgovara. To je mali detalj koji brunch iskustvo pretvara u pravi gradski luksuz.

Jutro koje započinje lagano i svježe

Brunch karta pažljivo je složena kako bi zadovoljila različite tipove gostiju. Za one koji jutro vole započeti nečim laganim i osvježavajućim, Batak je pripremio nekoliko zdravijih opcija kao što su kremaste zobene kaše, jogurti s hrskavom granolom i chia puding s kakaom. Sve su varijante nježne, svježe i dovoljno lagane da ih možete kombinirati i s kavom i s kasnijim, konkretnijim jelom.

Klasici i moderni favoriti: jela od jaja u glavnoj ulozi

Konkretniji dio bruncha čine jela od jaja, koja su u Batku dobila i tradicionalne i moderne interpretacije. Ljubitelji klasike prepoznat će dobro poznati omlet sa šunkom i sirom, obogaćen hrskavom slaninom, dok će oni koji preferiraju moderniji brunch stil posegnuti za benedict jajima na English muffinu s bogatim hollandaiseom. Poširana jaja u kombinaciji s avokadom nude svježiji, kalifornijski twist, dok je aromatična shakshouka, puna rajčice, povrća i slanog sira, idealna za nešto toplije i mirisnije jutro. Između toplog i prhkog smjestio se i quiche, nježan i pun okusa, savršen za one koji vole francuski pristup doručku.

image
pres

Za one koji vole nešto konkretno: sendviči i svježe salate

Kad želiš doručak s kojim jednostavno ne možeš pogriješiti, tu su sendviči – uvijek pouzdana opcija za lagan, ali zadovoljavajući početak dana. U ponudi se ističe pastrami sendvič s roast beefom i mozzarellom, zatim bagel s dimljenim lososom i avokadom koji će oduševiti ljubitelje svježih kombinacija, kao i tost s piletinom i cheddar sirom za one koji vole izdašniji, comfort-food pristup.

Za laganiji, osvježavajući smjer tu su tri salate: burrata s lisnatim salatama i sušenim rajčicama, klasična grčka i bogata quinoa salata prepuna avokada, jabuke i orašastih plodova. Sve tri savršeno funkcioniraju kao zaseban obrok ili kao dio šireg brunch doživljaja.

image
pres

Francuski touch i slatki završetak

Batak je brunch upotpunio i neodoljivim kroasanima, u slanim verzijama (od foie grasa do pesta), ali i u slatkim verzijama, u kojima vas čekaju pistacija te čokolada–lješnjak — dvije omiljene slatke kombinacije među ljubiteljima bruncha. A za kraj, tu su američke palačinke s bogatim preljevima te sočan carrot cake s mascarpone kremom i karamelom, mali desertni ritual koji fino zaokružuje cijelu priču.

image
pres

Brunch kakav Zagreb želi: opušten, ukusan i rezerviran unaprijed

Batkov novi brunch koncept spaja ono što Zagrebu već dugo treba: raznoliku ponudu, pristupačnu cijenu, ležernu atmosferu, cozy ambijent i mogućnost jednostavne online rezervacije. Time se brunch vraća svojoj osnovnoj ideji — da bude pravi vikend užitak.

Za sve koji vikend doživljavaju kao priliku za fini početak dana, ovo bi vrlo brzo mogla postati nova omiljena opcija, a osim na ove tri lokacije, uskoro bismo u weekend brunchu mogli uživati i na još nekim Batak lokacijama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 10:54