Vrijeme je za fina jela s kobasicama. Pripremamo peperonatu i pečeni miks

 /Pik Vrbovec

Kada bismo slagali top-ljestvicu omiljenih namirnica Hrvata, kobasice bi sigurno bile pri vrhu. Blage, klasične, pikantne ili dimljene, kuhane ili pečene - da bismo uživali u njima, ne trebamo posebna znanja i vještine, dovoljni su dobar recept i malo mašte. Ako ste u žurbi, pečene u tavi odličan su izbor za ručak, dovoljno ih je okrenuti nekoliko puta, 5 - 7 minuta. Vikendom ih pak možete opušteno pripremati u pećnici uz omiljeno povrće. Priprema traje nešto duže, no tako okusi i sočnost dolaze do punog izražaja. Zamisliti roštilj bez kobasica gotovo je nemoguće, a za vrhunski užitak treba ih peći na umjerenoj vatri uz često okretanje i, svakako, izbjegnite bockanje.

image

Gastro blogeri Sandra Rončević i Vedran Bošković

/Pik Vrbovec

Za ovu sezonu gastro blogeri Sandra Rončević i Vedran Bošković pripremili su dva odlična recepta s kobasicama, jednostavna za pripremu, a puna okusa.

Peperonata s Kranjskom i Domaćom dimljenom kobasicom

image

Peperonata s PIK Kranjskom i Domaćom dimljenom kobasicom

/Pik Vrbovec

Autorica bloga “O slanom & slatkom”, Sandra Rončević predlaže Peperonatu s Kranjskom i Domaćom dimljenom kobasicom, poznato talijansko jelo s paprikama i lukom obogaćeno s dvije vrste PIK kobasica. Peperonata je u Italiji omiljeno jelo od karameliziranog luka i pirjanih paprika, a kad im se priljubi i par miješanih, dobro pečenih kobasica, dobijete obrok koji ćete rado svako malo ponavljati na vašem jelovniku. Kako pripremiti ovo jelo i koji su vam sastojci potrebni, pogledajte ovdje.

Pečeni miks s Debrecinkom i Ljutom kobasicom

image

Pečeni miks s PIK Debrecinkom i Ljutom kobasicom

/Pik Vrbovec

Užurbani način života mijenja i naše kulinarske navike i volimo jela koja možemo brzo složiti i poslužiti u bilo koje doba dana. Gastro bloger Vedran Bošković pripremio je upravo takvo jelo! Za njegov slasni miks pečenih kobasica uz razne dodatke kao što su jaja na oko, prženi krumpir i salata treba vam samo 30 minuta, a odlično je što dodatke možete lako prilagoditi svom ukusu. Kako pripremiti ovo jelo i koji su vam sastojci potrebni, pogledajte ovdje.

image

PIK kobasice

/Pik Vrbovec

Kuhane ili pečene, za sve prilike i različite načine pripreme, PIK kobasice uvijek su odlično rješenje. Upoznajte nova lica omiljenih kobasica, pronađite inspiraciju za nove gastro užitke, otkrijte bogatstvo okusa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:20