Slasna alternativa

Ako niste vješti u pripremi lasagna, a volite ih jesti, tada je ovaj recept kao stvoren za vas

 Lauripatterson/Getty Images/istockphoto
Nazovimo ovaj recept složenac s raviolima ili kako god vam odgovara, no najbitnije je ipak kako će vas podsjetii na talijanski klasik koji mnogi obožavaju

Trebat će vam:

500 g raviola
1 luk
400 g mljevene junetine
1 mrkva
1 komad korijena celera
100 ml vina
100 ml pelata
3 režnja češnjaka
mozzarella
sol i papar
lovorov lis
svježi bosiljak
maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada se zastakli, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i meso. Pirjajte dok meso ne poprimi boju pa dodajte ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 5 minuta, a zatim dodajte vino.

Kuhajte dok alkohol ne ispari, začinite soli i paprom, timijanom, ubacite lovorov list i pelate. Kuhajte još 40 minuta.

Za to vrijeme skuhajte i raviole i ubacite ih u posudu za pečenje. Dodajte mesni umak, sve dobro pomiješajte i pospite mozzarellom. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta dok se sir ne otopi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 22:38