Slasno jelo

Ako ste se zaželjeli azijske kuhinje, ovako pripremljena junetina u woku je savršen odabir

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Kad god nam se jede nešto slasno, prvo nam na pamet padne ovaj recept!

Priprema: 1 sat • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 400 g junetine
  • 100 ml umaka od soje
  • 1 žlica meda
  • 2 veća luka
  • 2 paprike
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 cm đumbira
  • 100 ml vode
  • 1 žlica gustina
  • 3 žlice sezamova ulja
  • riža

Priprema

Junetinu narežite na trakice. Pomiješajte umak od soje i med, ubacite junetinu, dobro izmiješajte i ostavite u hladnjaku sat vremena da se marinira.

Luk narežite na polumjesece, a papriku na trakice. Češnjak i đumbir sitno nasjeckajte.

Dobro zagrijte wok pa dodajte sezamovo ulje te protresite wok da ulje obloži cijelu posudu.

Meso izvadite iz marinade, a marinadu sačuvajte.

Na ugrijanom ulju brzo prepržite meso često ga miješajući. Povucite meso na strane woka, a u sredinu dodajte nasjeckani đumbir i češnjak. Kratko popržite da puste miris pa dodajte luk i papriku narezanu na trakice. Pecite nekoliko minuta pa dodajte marinadu koju ste sačuvali.

Promiješajte s vremena na vrijeme i pecite dok se luk ne karamelizira i paprika ne omekša. Vratite junetinu u sredinu. Izmiješajte gustin i vodu pa dodajte u wok te kuhajte još par minuta da se umak zgusne.

Poslužite odmah uz kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:25