KLASIK NA DRUGAČIJI NAČIN

Ako volite Cezar salatu, ova varijanta sa škampima mogla bi vas oduševiti

 Gala Didebashvili/Getty Images
Umjesto klasične Cezar salate, danas radimo varijantu sa škampima. Probajte pojesti samo jednu zdjelicu!

Trebat će vam:

450 g očišćenih škampa

10 ml maslinova ulja

1 žličica začinske mješavine prema želji

sol i papar prema ukusu

1 velika glavica rimske salate

30 g naribanog parmezana

120 g krutona

190 g majoneze

4 fileta inćuna

2 režnja češnjaka

15 ml soka od limuna

1 žličica dijon senfa

¼ žličice mljevenog crnog papra

20 g ribanog parmezana

Priprema:

U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa dodajte meso škampa, začinite ga omiljenom začinskom mješavinom te solju i paprom. Pecite škampe dvije minute sa svake strane ili dok meso ne postane neprozirno. Izvadite ih iz tave i ostavite da se potpuno ohlade. Napravite preljev za salatu tako da u zdjeli pjenjačom pomiješate majonezu, usitnjene i pasirane inćune, dobro usitnjeni češnjak, limunov sok, senf, papar i parmezan. Salatu nasjeckajte ili natrgajte na komade veličine zalogaja. U velikoj zdjeli pomiješajte salatu s preljevom, dodatnim parmezanom i krutonima. Miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine pa rasporedite škampe po salati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:39