KLASIK NA DRUGAČIJI NAČIN

Ako volite Cezar salatu, ova varijanta sa škampima mogla bi vas oduševiti

 Gala Didebashvili/Getty Images
Umjesto klasične Cezar salate, danas radimo varijantu sa škampima. Probajte pojesti samo jednu zdjelicu!
Umjesto klasične Cezar salate, danas radimo varijantu sa škampima. Probajte pojesti samo jednu zdjelicu!

Trebat će vam:

450 g očišćenih škampa

10 ml maslinova ulja

1 žličica začinske mješavine prema želji

sol i papar prema ukusu

1 velika glavica rimske salate

30 g naribanog parmezana

120 g krutona

190 g majoneze

4 fileta inćuna

2 režnja češnjaka

15 ml soka od limuna

1 žličica dijon senfa

¼ žličice mljevenog crnog papra

20 g ribanog parmezana

Priprema:

U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa dodajte meso škampa, začinite ga omiljenom začinskom mješavinom te solju i paprom. Pecite škampe dvije minute sa svake strane ili dok meso ne postane neprozirno. Izvadite ih iz tave i ostavite da se potpuno ohlade. Napravite preljev za salatu tako da u zdjeli pjenjačom pomiješate majonezu, usitnjene i pasirane inćune, dobro usitnjeni češnjak, limunov sok, senf, papar i parmezan. Salatu nasjeckajte ili natrgajte na komade veličine zalogaja. U velikoj zdjeli pomiješajte salatu s preljevom, dodatnim parmezanom i krutonima. Miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine pa rasporedite škampe po salati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 08:43