KOLAČ U TEGLICI

Ako volite kolač od mrkve, ovaj džem s kruškom i ananasom morate probati

 Marko Miscevic/Cropix
Džem okusom podsjeća na sočan kolač, a za to je zaslužna kombinacija mrkve, ananasa, kruške i začina

Trebat će vam:

500 g mrkve
2 kruške
500 g ananasa
250 g šećera
sok jednog limuna
1 žličica cimeta u prahu
prstohvat muškatnog oraščića
klinčić i đumbir (po želji)
1 pakiranje burbon vanilija šećera
vode po potrebi

Priprema:

Mrkvu očistite i naribajte ili je narežite na veće komade i ubacite u blender pa je usitnite na taj način. Kruške operite i nasjeckajte. Pola ananasa očistite i također nasjeckajte. Dodajte sve u veću zdjelu, dodajte sok jednog limuna, cimet u prahu, muškatni oraščić i vaniliju. Kuhajte oko sat vremena, dok ne dobijete džem željene teksture, a po potrebi, ako vam se smjesa čini pregusta, dodajte malo vode ili druge tekuće po želji (narančin ili limunov sok, npr.) pa iskuhavajte do željene gustoće. U slučaju da su vam komadići još uvijek preveliki, možete ih lagano pritisnuti alatom za izradu pire krumpira ili ih usitniti štapnim mikserom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:51