I brzo i dobro

Ako volite krastavce, obožavat ćete ovu juhu: Prija bolje od koktela, a gotova je za 10 minuta

 Rouzes/Getty Images
Hladna juha od krastavaca definitivno je pri vrhu naših ljetnih favorita jer hladi kad ništa drugo ne može
Hladna juha od krastavaca definitivno je pri vrhu naših ljetnih favorita jer hladi kad ništa drugo ne može

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: ne kuha se • Porcije: 3-4

Trebat će vam:

2-3 grčka jogurta
1 mladi luk
2 velika krastavca
limunov sok
malo limunove korice
1 šaka svježeg kopra
1 režanj češnjaka
1 šaka orašastih plodova (oraha, pistacije, badema...)
sol i papar
maslinovo ulje
led

Priprema:

U blender ubacite pola količine svježeg kopra, 2 žlice maslinova ulja, limunov sok i koricu, sol i papar, šaku orašastih plodova po želji i češnjak. Sve dobro izblendajte, trebali biste dobiti teksturu pesta. Prebacite u posebnu zdjelicu. Jedan krastavac naribajte, ocijedite i pomiješajte s grčkim jogurtom. Dodajte malo limunova soka, maslinova ulja, ostatak svježeg kopra i nasjeckanog mladog luka. Ubacite i dvije, tri kockice leda. Sve dobro promiješajte pa dodajte pesto i jedan krastavac koji ste narezali na kockice. Dobro ohladite i poslužite samostalno ili uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 23:44