KUHAJ KAO OTTOLENGHI

Ako volite ručati nešto na žlicu, napravite ovo jednostavno varivo s blitvom i grčkim jogurtom

Izraelski chef poznat je po svojim zanimljivim povrtnim kombinacijama i jedinstvenim recepturama, a ova je često na našem meniju
 Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Sastojci:

2 mrkve
45 ml ulja
sol i papar
1 luk
1 žličica sjemenki kima
1 i pol žličica sjemenki korijandera
200 g blitve
1 limun
400 g slanutka
70 g grčkog jogurta

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Priprema:

Mrkvu ogulite, izrežite na veće komade, pouljite, posolite i popaprite. Pecite 20 minuta na 220 stupnjeva. Na malo ulja popržite sjeckani luk, kim i korijander. Dodajte blitvu, mrkve, slanutak, 75 ml vode, malo soli i papra te kuhajte dok voda ne ispari. Ugasite vatru i poslužite s velikodušnom količinom jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. siječanj 2021 18:47