U ISTOM LONCU

Aromatična riža s piletinom, kobasicom, paprikom, graškom i korjenastim povrćem

 Alleko/
Ova riža bit će sjajna ideja za ručak nakon posla kada poželite iskoristiti ostatke iz hladnjaka
Ova riža bit će sjajna ideja za ručak nakon posla kada poželite iskoristiti ostatke iz hladnjaka

Trebat će vam:

200 g riže
1 par kobasica
400 g piletine
1 luk
2 mrkve
1 manji komad celera
2 režnja češnjaka
2 žlice pelata
1 paprika
100 g smrznutog graška
Sol, papar
Maslinovo ulje

Priprema:

Povrće najprije nasjeckajte na sitno, meso na kockice, a kobasicu na kolutiće. Na zagrijanom ulju najprije zapecite meso, izvadite ga iz tave, a zatim na istu masnoću dodajte luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte protisnuti češnjak. Na to dodajte sitno sjeckano povrće i pirjajte oko 5 minuta. Dodajte rižu pa pustite da se zastakli, a zatim podlijte s temeljcem. Zadnjih 10 minuta dodajte i grašak. Začinite i po potrebi dodajte još temeljca. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 03:40