LUNGIĆ
Trebat će vam:
1 veći lungić
sol i papar
sok jednog limuna
2 žlice senfa
2-3 grančice timijana
4 režnja češnjaka
maslinovo ulje
malo maslaca
krumpir (prema želji)
Priprema:
Pomiješajte maslinovo ulje, senf, sol, papar, sok jednog limuna, češnjak u režnjevima pa dobivenom smjesom premažite lungić. Pustite da stoji nekoliko sati u hladnjaku, a zatim ga ispecite najprije na tavi, kako biste komad mesa zatvorili sa svih strana, a onda ga ubacite u pećnicu na 20-ak minuta, kako biste ga završili. Dok čekate da lungić bude spreman, krumpir skuhajte do pola u slanoj vodi, a zatim ga završite na tavi na kojoj ste zapekli lungić. Dodajte još malo masnoće, posolite i pecite dok ne dobije hrskavu koricu. Jelo poslužite uz salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....