Artičoke punjene pjenicom od bakalara i tartarom od lososa

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Sastojci za pjenicu od bakalara:
  • 300 g filea bakalara
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • 50 g češnjaka
  • 150 g luka
  • timijan, svježi origano
  • 1 dl bijelog vina
  • riblji temeljac
  • sol i papar
  • Sastojci za tartar od lososa:
  • 300 g filea lososa
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • sok limuna
  • 50 g crnih maslina
  • 25 g kapara
  • 25 g lučica
  • vlasac, sol, papar
  • soja umak po želji

Priprema

1. korak

Na maslinovu ulju lagano prepržimo luk i češnjak, dodamo file bakalara, bijelo vino

i začine. Kad vino ispari podlijemo ribljim temeljcem te dodamo sol i papar. Na kraju sve izradimo štapnim mikserom u finu masu.

2. korak

Crne masline, kapare, lučice i vlasac sitno isjeckati i izmiješati pa u smjesu lagano dodati losos izrezan na sitne kocke. Od limunova soka, maslinova ulja i soja umaka

napravimo emulziju, koju dodamo tartaru. Začiniti po želji.

3. korak

Artičoke očistimo i skuhamo, ostavimo ih da se ohlade pa ih lagano izdubimo. Izdubljene premažemo pjenicom od bakalara i napunimo tartarom od lososa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:53