Grije i dušu i tijelo

Bakalar na njoke chefa splitskog Dvora sve je što nam treba ovog Badnjaka

 Tom Dubravec/Cropix
Ako vam je ovih dana teže nego ikad odabrati što pripremiti za ručak, kako je to mnogima, poslužite se ovim šalabahterom
Ako vam je ovih dana teže nego ikad odabrati što pripremiti za ručak, kako je to mnogima, poslužite se ovim šalabahterom

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 30 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:
500 g domaćih njoka u koje smo naribali koricu limuna
1 kapula
3 režnja češnjaka
1 vezica lista peršina
100 ml temeljca od bakalara
150 g mesa od kuhanog bakalara
150 ml suhog bijelog vina maraština, debit, pošip
50 ml maslinova ulja
1 čajna žlica meda (ne pretjerano aromatičnog poput "livadnog")
1 mali listić lovora
1/2 grančice ružmarina
sol i papar

Priprema:

Luk očistimo i narežemo na sitno te stavimo pirjati na maslinovo ulje, dodamo češnjak, meso bakalara, peršin i začine. Podlijemo vinom i dijelom temeljca. Kada sve dobro prokuha, dodamo med, temeljac od bakalara i stavimo ružmarin. Posebno skuhamo njoke i dodamo u šugo. Sve lijepo zamiješamo i podlijemo s malo ulja.

Više Zirojević recepata s bakalarom pronađite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 15:16