DOBRI RECEPTI

BARŠUNASTE GLJIVE: Marinirani svinjski lungić

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana!
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana!

svinjski lungić
mješavina gljiva: žuta bukovača, jablanovača, šampinjoni i shiitake
sol, papar
mljevena crvena paprika
1 glavica luka
2-3 žlice vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog peršinova lista
1 žličica senfa

Jastrebarsko, 121218.
Opg Funghi Misic uzgaja vise vrsta gljiva; sampinjone, bukovace bijele i zute; shitake i dr.Od svih uzgojenih gljiva napravio je 4 jela. Rizoto, tjesteninu, snicle u umaku od gljiva i punjeni kruh mesom i gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Pomiješajte sol, papar i papriku i time dobro natrljajte meso. Neka odstoji 2-3 sata. Na tavici ga najprije prepecite sa svih strana, a potom omotajte folijom i pecite još u pećnici dvadesetak minuta. Ostavite ga u foliji. U međuvremenu nasjeckajte luk, propirjajte ga, na njemu prepržite gljive, dodajte vrhnje za kuhanje i malo senfa. Meso narežite na kriške pa ga dodajte gljivama, pomiješajte i začinite sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 08:05