DOBRI RECEPTI

BARŠUNASTE GLJIVE: Marinirani svinjski lungić

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana!

svinjski lungić
mješavina gljiva: žuta bukovača, jablanovača, šampinjoni i shiitake
sol, papar
mljevena crvena paprika
1 glavica luka
2-3 žlice vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog peršinova lista
1 žličica senfa

Jastrebarsko, 121218.
Opg Funghi Misic uzgaja vise vrsta gljiva; sampinjone, bukovace bijele i zute; shitake i dr.Od svih uzgojenih gljiva napravio je 4 jela. Rizoto, tjesteninu, snicle u umaku od gljiva i punjeni kruh mesom i gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Pomiješajte sol, papar i papriku i time dobro natrljajte meso. Neka odstoji 2-3 sata. Na tavici ga najprije prepecite sa svih strana, a potom omotajte folijom i pecite još u pećnici dvadesetak minuta. Ostavite ga u foliji. U međuvremenu nasjeckajte luk, propirjajte ga, na njemu prepržite gljive, dodajte vrhnje za kuhanje i malo senfa. Meso narežite na kriške pa ga dodajte gljivama, pomiješajte i začinite sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:27