350 g gljiva (jablanovače, šampinjoni, bukovače, žute bukovače)
šaka riže Arborio
manja glavica luka
1 češanj češnjaka
žlica vlasca
100 ml vrhnja za kuhanje
sol, papar žličica senfa
500 ml vode ili povrtnog temeljca
50 g maslaca ulje

Na ulju glazirajte rižu pa malo-pomalo ulijevajte vodu ili temeljac da se riža skuha al dente. Ako stavljate temeljac koji je slan, ne morate soliti. U tavici stavite gljive da se zapeku, posolite ih. Stavite ih sa strane. Na istoj tavici pirjajte sjeckani luk, a kad omekša, vratite gljive. Dodajte žlicu senfa i protisnuti ili sitno sjeckani češnjak. Na kraju dodajte vrhnje, a prije posluživanja umiješajte maslac da rižoto postane kremast. Prema želji pospite nasjeckanim vlascem ili listićima peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....